• Eredményeim

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 6éve kezelnek kardiológián MPS, tachycrdia paroxismalis valamint septumaneurysma miatt. Az utóbbi időben azonban sokkal rosszabbul érzem magam mint valaha. Gyakran van olyan „ritmuszavar” érzésem, mintha többet ütne, majd kihagyna néhány dobbanás, van hogy ez 1perc, de volt már hogy 15percig is éreztem. Ez tehelésre rendszeresen előjön, de sokszor anélkül is. Ez számomra csak azért fura, mert 15évig aktív sportoló voltam és hatalmas teherbíróképességgel rendelkeztem. Most már egy busz után futás, vagy 2emelet lépcsőzés is nagyon nehezemre esik. Ütéskihagyást többszöris érzek, de az általában ’csak’ pár mp. Ezért felkerestem kardiológusomat, aki transztelefonikus-ekg-t adott, valamint Holterre jegyzett elő. Amíg a TTEKG kint volt nálam többször is voltam rosszul, azokon a dátumokon a „VES” szó került az EKG-ra. Egyik alkalommal küldés után pár perccel még erőteljesebben és még „össze-visszábban” vert a szívem, majd nem sokkal ezután eszméletemet vesztettem. Ennek a leletén a bigemin VES-ia áll. Akkor, amikor Holter-ekg mikor kint volt nem igazán voltam, rosszul 1-2x éreztem csak ezt a szokásos érzést, de elég enyhén. Eredménye a következő: VES 76 Bigeminus 1 SVES: 2991 Arrythmia: 1224 Atr.Tachy.: 265 Bradícardia: 110 Pausa: 2 A vizsgált időszakban 18-183/min frekvenciájú sinusritmus volt látható, megtartott diurnális frekvenciaingadozással. A vizsgálat során több alkalommal volt a nappali órákban 5-30 percig tartó reguláris keskeny QRS tachycardia(max frekv: 183). A hajnali órában egy 2300 és egy 2450 ms-os pausaja volt. A vizsgálat során számos SVES és VES került rögzítésre. A korábbi Hotlereimen max 200 SVES és arrythmia került rögzítésre. Jelenleg 2x7,5 mg Procoralant szedek. Azt szeretném kérdezni, mit jelentenek ezek a leletek? Mekkora probléma ez az eredmény és mi várható? Ezek miatt lehetnek a rosszulléteim és a ritkán bekövetkező ájulásaim?

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 15., 20:21;

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés