• Edzeni szeretnék..

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő! 18 éves fiú vagyok,és korábban diagnosztizáltak a szivbillentyűmmel kapcsolatban egy problémát.Leirom pontosan:mitr.prolapsus,IE prophylaxis. Edzeni szeretnék(kondizni),és az lenne a kérdésem,hogy mi ez a betegség,és végezhetem-e ezt a sportot? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! Az ilyen típusú mozgásforma nagyobb terhelést ró a billentyűre, ronthatja annak állapotát, ezért jó lenne tudni, mennyire súlyos a billentyűhiba (fiúknál gyakrabban előfordul, hogy jelentősebb mértékben visszaenged). Ha a visszaengedés (regurgitáció, insuff. ) enyhe, 4-es skálán I. fokú, akkor valószínűleg mehet a testedzés, de érdemes gyakrabban ellenőrizni a billentyű állapotát. Ha nagyobb, II. vagy III. fokú, akkor nem javasolnám ezt a fajta sportot.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 05., 19:39; Megválaszolva: 2010. december 07., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés