Pulzusszám

T. Cím! Kérdésem a következő lenne. Normálisnak mondható, vagy rendellenességre utalhat, hogy a nap folyamán 55-62 közötti pulzusszámokat mérek. Teszem ezt azért, mert pár napja szédelgősnek érzem magam. Aerobikoktatással foglalkozom 7 éve. Úgy tartják, sportszívem van. Okozhatja-e az alacsony pulzusszám a szédelgést? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: M. Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza bradycardia témában

Kedves Kérdező!

Maga az alacsony pulzusszám nem okoz szédelgést, de a hátterében álló okok igen. Először is vérnyomásnapló, pulzusnapló vezetésének elkezdése javasolt, a háziorvosnál jelentkezzen vizsgálatra, ingerképzési, ingerületvezetési zavar is okozhatja.

Kérdés: 2010. november 18., 11:42; Megválaszolva: 2010. november 20., 17:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma