Érrendszeri probléma

44 éves vagyok a koleszterin értékem 7.3 ez kiugróan magas-e köszönettel Gyöngyi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas koleszterin témában

Tisztelt Gyöngyi!

A válaszom egyértelműen: igen; a 7, 3 mmól/l összkoleszterin érték nagyon magas.

A javasolt terápia: zsír- (koleszterinszegény) étrend, testmozgás, testsúlycsökkentés, "színes" étrend, azaz minnél több zöldség és gyümölcs legyen benne. Ezek mellett mindenképpen elkezdenék gyógyszeres kezelést (bármilyen statin származék pl. atrovastatin 20 mg-val kezdeni) . Ezt követően 3 hónap múlva kontroll és szükség esetén a kezelés revideálása.

A koleszterincsökkentés és ezen keresztül az érrendszer integritásának megtartása napjaink egyik legfontosabb terápiás célja! Ha ugyanis a szervek vér - és érellátása megtartott számos betegségtől óvjuk meg magunkat. Ezért kell úm. "keményen" harcolni az érelmeszesedés ellen, már az Ön korában is!

Tisztelettel: Dr. Bíró Csaba István , kardiológus-belgyógyász

Kérdés: 2008. június 18., 21:29; Megválaszolva: 2008. június 18., 21:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...