• Érszűkület műtét vagy alternatív kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktornő! Súlyos érszűkületet diagnosztizáltak nálam. Most gyógyszereket kaptam, de az orvos nem zárta ki a műtét lehetőségét sem. Nagyon félek a műtéttől, ha lehet szeretném elkerülni. Próbálok alternatív gyógymódokat is találni. Tudna nekem valami hatékony eljárást ajánlani. Természetesen a hagyományos kezelést kiegészítendő, venném igénybe. Doktornő hallott a Sono terápiáról? Mi a véleménye róla?

        Dr. Bene Orsolya válasza a érszűkület témában

        Kedves kérdező! Nincs saját tapasztalatom a sonoterápiával, sajnos elég kevés klinikai vizsgálat és publikáció készült ezzel kapcsolatosan. Néhány ilyen cikkben (bár kevés beteget vizsgáltak) kedvező hatásokról számoltak be, mellékhatást eddig nem jelentettek, így ártani nem árt alapon meg lehet próbálni (bár a TB nem támogatja), de mindenképpen a gyógyszeres kezelés mellett, lehetőleg angiológiai kontrollal.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 12., 19:29; Megválaszolva: 2010. november 26., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: