• Sziv és vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Vérnyomás bajaim vannak,hol fent és hol lent van,sokszor szédülök és olykor majd szét durran a tarkóm.Szivem is sokat szúródik mostanába,születésemnél észrevették hogy a sziv-sövényemen egy lyuk van ami kitágúl majd összeszükül.pár éve azt mondták hogy kinöttem.

        Dr. Bene Orsolya válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Nem sok konkrétumot ír (pl. milyenek a vérnyomásértékek?). Az ingadozó vérnyomás miatt javasolt ABPM (24 órás vérnyomásmérő), ennek függvényében további vizsgálatok jönnek szóba annak kizárására, nem valamilyen egyéb betegség (hormonális, vese) okozza a magas értékeket, illetve indokolt-e kezelés. A szúródásokat nem valószínű, hogy szívbetegség okozza, de a korábban leírt eltérés miatt javasolt egy kardiológiai kontroll.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 01., 14:37; Megválaszolva: 2010. november 05., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: