• Szedhetem-e a Mmagne B6-ot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy korábbi holter vizsgálat során az elemzésben azt olvastam,hogy egy ütés ereéig teljes AV blokk-om volt.Erről az orvos semmi felvilágosítást nem adott! Mit jelent ez?Ultrahangos vizsgálatnál ez nem látható?Több éve mitralis prolapsust diagnosztizáltak nálam,amire két hónapja nebiletet kaptam,amit az alacsony vérnyomásom miatt nem szedek.Szedhetem a magne B6.ot?Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A szívultrahangos vizsgálat főleg morfológiai (szívüregek nagysága, kamrafal vastagsága, billentyűk alakja) és funkcionális (szívizom összehúzódó-képessége, billentyűk működése) információt ad, de a Doppleres mérések felvethetik vezetési zavar gyanúját, ha a vizsgálat alatt is fennáll az AV-blokk. Mindenesetre jó lenne látni magát a Holtert, mivel egyetlen ütés alapján teljes, vagyis III. fokú AV-blokkot nemigen lehet kimondani (ilyenkor ugyanis megszűnik az elektromos kapcsolat a pitvar és a kamrák között, az EKG-n ezek egymástól független jeleket, hullámokat adnak, ha csak egy blokkolt ütésről van szó, akkor II. fokú blokkról beszélünk). Mivel a kezelőorvos sem tulajdonított neki jelentőséget, valószínűleg tényleg nem erről volt szó, bár ezt látatlanul nehéz megmondani. Ha szédüléses panaszok jelentkeznének, akkor viszont javasolt jobban a végére járni. Ettől függetlenül szedheti nyugodtan a Magne B6-ot.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 26., 12:37; Megválaszolva: 2010. október 31., 18:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés