• Időnként nagyot dobban a szívem - Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Vannak időszakok, amikor a szívem egy hatalmasat dobban. Ritkán, de elő szokott jönni bizonyos időszakokban (itt most hónapokról beszélgetünk). Legutóbb - ami még nem fordult velem elő - elkezdett zúgni a fülem és mintha kicsit be lenne dugulva. Megrémiszt, mert eddig ilyen problémám nem volt. 25 éves vagyok.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívdobbanás témában

        A panaszai alapján felmerülhet szívritmuszavar vagy ezzel kapcsolatos vérnyomásváltozás, mely miatt első körben kardiológiai kivizsgálás javasolt.

        24 órás EKG vizsgálat megmutathatná, hogy komolyabb ritmuszavar áll-e a háttérben, amennyiben a vizsgált 24 óra alatt előfordul a panasza.

        A probléma kezelése egyértelműen a szívritmuszavar kimutatásától tehető függővé.

        Normális esetben is előfordulhatnak ú.n extra ütések, melyek nagyobb dobbanás érzetét keltik, és ezeket általában kis szünet szokta kísérni. Ha ezt követően a szünet hosszabb, jelentkezhet fülzúgás, ájulásszerű rosszullét, szédülés.

        Ha a kardiológiai kivizsgálás negatív eredménnyel zárul (ez kevésbé valószínű), akkor neurológiai és fül-orr-gégészeti kivizsgálás is szóba jön.


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-15 23:14:37; Megválaszolva: 2008. június 15., 23:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom