Időnként nagyot dobban a szívem - Miért?

Vannak időszakok, amikor a szívem egy hatalmasat dobban. Ritkán, de elő szokott jönni bizonyos időszakokban (itt most hónapokról beszélgetünk) . Legutóbb - ami még nem fordult velem elő - elkezdett zúgni a fülem és mintha kicsit be lenne dugulva. Megrémiszt, mert eddig ilyen problémám nem volt. 25 éves vagyok.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívdobbanás témában

A panaszai alapján felmerülhet szívritmuszavar vagy ezzel kapcsolatos vérnyomásváltozás, mely miatt első körben kardiológiai kivizsgálás javasolt.

24 órás EKG vizsgálat megmutathatná, hogy komolyabb ritmuszavar áll-e a háttérben, amennyiben a vizsgált 24 óra alatt előfordul a panasza.

A probléma kezelése egyértelműen a szívritmuszavar kimutatásától tehető függővé.

Normális esetben is előfordulhatnak ú.n extra ütések, melyek nagyobb dobbanás érzetét keltik, és ezeket általában kis szünet szokta kísérni. Ha ezt követően a szünet hosszabb, jelentkezhet fülzúgás, ájulásszerű rosszullét, szédülés.

Ha a kardiológiai kivizsgálás negatív eredménnyel zárul (ez kevésbé valószínű) , akkor neurológiai és fül-orr-gégészeti kivizsgálás is szóba jön.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2008. június 15., 23:14; Megválaszolva: 2008. június 15., 23:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
fájdalmas kellemetlen szívdobbanás
Tisztelt Doktornő, Kb három hete fordul elő hogy néha-néha, van hogy naponta többször, érzek egy fájdalmas kellemetlen szívdobbanást, a...
Erős szívdobbanás
Tavaly május környékén jelentkezett először a probléma. Olyan érzésem van, mintha egy pillanatra nem verne a szívem, utána ver egy nagyon erőset...
Erős szívdobogás érzet
Jó napot kívánok! Kb. február, március óta néha érzem, hogy a szívem (fizikai megerőltetés nélkül is) be-be dobban, erősen érzem, hogy...
Kihagyott szívdobbanás
Tisztelt Doktor úr Különböző gyakorisággal (több éve fennáll és néha hónapokra eltűnik, néha pedig naponta többször is) veszem észre az...