Szív

KÉRDÉsemet édesappámmal kapcs. tenném fel. 82 éves, kb 10 éve mikor a vérnyomása és a koleszteinje magas lett, gyógyszereket szed, igy minden érték tökéletes. nem is dohányzik, nincs stressz, kertészkedik máig, vérnyomása 110-120... 3 éve volt 1 ekg kivizsgáláson ahol minden jónak bizonyult... maga szerint van igy esélye komolyabb szövődményekre mint pl a szivroham? hallottam a hirtelen szivhalálról is, ami nem függ a rizikótényezőktől. ez tényleg igyvan? vagy esetleg előszokott fordulni h csak 80 felett hirtelen alakul ki szivritmuszavar? mivel nincs panasza, nem akar újabb szürésre menni. váalszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a szívbetegség témában

Kedves Kérdező! Erre a kérdésre nem lehet pontos választ adni, mert annak megítélése, hogy mekkora az esély arra, hogy szívbetegsége alakuljon ki gyakorlatilag lehetetlen, sőt szakmailag sem lenne korrekt. tény, hogy a szívritmuszavarok egyes formái az életkor előrehaladtával nagyobb eséllyel alakulnak ki, a hirtelen szívhalál bekövetkeztére valóban sokszor nincsenek előjelek, de kár lenne ezzel kitölteni a gondolatait, inkább bátorítsa édesapját, hogy mérje rendszeresen a vérnyomását, szedje rendesen a gyógyszereket, táplálkozzon egészségesen, mozogjon annyit, amennyit ereje enged és kedve van.

Kérdés: 2010. szeptember 11., 19:49; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 11:04
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...
Ritmuszavar béta-blokkoló
Kedves Doktornő! Az orvosom felírt, hogy szedjek Bisoprolol béta-blokkolót pajzsmirigy alulműködés okozta szívpanaszokra. Már 1 hete szedek 2,5 mg-ot...