Szivbeteg vagyok?

Szeretnék megérdeklődni arról hogy lehet -e valószinűsége annak hogy szivbeteg vagyok. Legalább 2éve annak, hogy észrevettem magamon, hogy ha alkalmanként alkoholt fogyasztok, megjelennek nálam melkasi fájdalomból kiinduló felkar vagy váll fájdalmak, amelyek legalább 5-15percig tartanak, lemértem egy alkalommal a vérnyomásomat is. A vérnyomásom normál szinten volt 132/87 torr, de a pulzusom 136/ perc volt. A friss levegőn aztán kb. 15perc után fokozatosan elmúlt a fájdalom.Viszont nem minden alkalommal jelennek meg ezek a tünetek amikor alkoholt fogyasztom.Körülbelül 3-4 havonta egyszeri alkalommal.Szeretném megtudni, hogy lehet -e ez szivbetegség?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

Kedves kérdező! Ebben az életkorban kicsi a valószínűsége a koszorúér-betegségnek, de a szívbetegséget látatlanul persze nehéz kizárni. Az alkoholfogyasztás akutan vérnyomáscsökkenéshez, emelkedett pulzusszámhoz vezet, illetve ritmuszavarokat is provokálhat, ez magyarázhatja a szaporább szívverést. A nagyon magas pulzusszám mellett kialakulhat mellkasi fájdalom, szédülés, de 136/percnél ez még nem igazán indokolt. Mellkasi fájdalomhoz vezethet még az alkohol által kiváltott reflux (a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe kerül). Amennyiben a panaszok sűrűbben ismétlődnek, javasolt kivizsgálás.

Kérdés: 2010. szeptember 07., 13:17; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 06:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás