Gyakori palpitatio

Tisztelt Doktor ÚR/Doktornő! 30 éves férfi vagyok, 7 éve diagnosztizáltak nálam enyhe mithralis prolapsust. Azóta szedek különböző bétablokkolókat, először Betalokot, néhány éve pedig Bisoprololt, néha egy fél 0.25-ös Frontint.Néhány éve gyakori palpitatió érzesem van, naponta többször.Voltam kardiológiai vizsgálatokon évente, semmi problémát nem találtak, némely orvos a prolapsust sem találta, azóta nem is foglalkoznak velem, azt mondják biztos szorongás okozza ezeket a tüneteket.De több mint egy hete ezek az extra dobbanások megtízszereződtek, fáradékonyabb vagyok, kisebb kétoldali nyaki feszülést, mellkasi fájdalmat, érzek ami kisugárzik a hátamba és a vállamba. A legtöbb extra dobbanás este lefekvéskor és ébredés után jelentkezik szinte percenként, de napközben is gyakrabban fordul elő mint korábban. A gyógyszer nem sokat ér. A véleményüket szeretném kérni, hogy mi okozhatja ezt a rendszertelen szívritmust és, hogy mit tegyek elmenjek újra orvoshoz( másfél éve voltam kardiológiai vizsgálaton), hátha súlyosbodott az állapotom? Teljesen pánikban vagyok aludni sem nagyon tudok mert akkor rosszabb mikor lefekszek. Előre is köszönöm válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a ritmuszavar témában

Kedves Uram! A ritmuszavar jelentkezése miatt egy újabb kardiológiai vizsgálat mindenképp javasolt, amíg ezt nem végzik el, nem lehet kimondani azt, hogy biztosan lelki okok miatt vannak a tünetek. Kérjen egy beutalót a kardiológiára. Egy EKG, terheléses EKG, ultrahang lenne javasolt.

Kérdés: 2010. szeptember 05., 14:41; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 14:05
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...