• Szívultrahangom kérem értékelje ki

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérem, legyen szíves kiértékelni nekem a mai szívultrahangom eredményét: "24mm gyökben 14mm-re jól sep. ao. bill. JK. 26 mm, BP: 32 mm. Mitr. bill. hátsó vitorlája egyhén prolabal. Méretek: DD: 43 mm. DS: 27 mm. EF: 66% Septum: 9 mm HF: 9 mm. BP hossz: 41 mm JP hossz: 40 mm. Mitrális beáramlás: E: 45 mm/s. A: 77 mm/s. BK-i kiáramlási sebesség: 100 mm/s V: max.: 130 mm/s. Tricuspidalis beáramlás szabályos. Segmentalis fali mozgászavar nincs. Vélemény: Enyhe fokú MPS. Norm. nagyságú szívüregek. Jó balkamra systoles functio." Legfőképpen az izgat, hogy mit jelent az, hogy "enyhén prolabal" és "enyhe fokú MPS". Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Az MPS a mitralis prolapsus szindróma rövidítése. A prolapsus azt jelenti, hogy a bal pitvar és kamra közötti billentyű szerkezete kicsit lazább, így az a kamra minden egyes összehúzódásakor túlcsapódik, ennek következtében belóg, prolabál a pitvarba. Jóindulatú billentyűeltérésről van szó, nem kell miatta aggódni, időnként érdemes ultrahanggal kontrollálni. A többi paraméter teljesen rendben van, nyugodjon meg.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 31., 15:43; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés