Alacsony vérnyomás fogamzásgátló tablettától?

Tisztelt Dr. Nő/Dr. Úr! Olyan kérdéssel fordulnék a t. Címzetthez, hogy egy hete tapasztalom azt, hogy alacsony a vérnyomásom, ami azt jelenti, hogy 70/58/62 van mikor 110/75/60, általában e kettő érték között mértem a napokban többször. 2002 januárja óta szedek Betaloc Zok tablettát, szapora pulzus miatt, mert volt egy enyhének mondható szorongásom. A pulzusom realizálódott azóta, rendszeresen edzem (bicikli, görkorcsolya, edző terem, aerobik, futás, stb), igyekszem egészségesen táplálkozni, így ennek köszönhetően majdnem 10 kg-tól sikerült megszabadulnom az évek során, jelenlegi testsúlyom 56 kg, és 170 cm magas vagyok. (az eredményt 3 év alatt értem el) Régebben nem tudom minek tudhattam a magasabb vérnyomást (140/80 is volt már) és a szorongást is, mely részben megszűnt arra tekintettel, hogy elkezdtem edzeni és abba hagytam a triodena fogamzásgátló nevű gyógyszert, amit több évig sikerült sajnos szedni. A fentiekben említett alacsony vérnyomás „érzést” régebben is éreztem, de nem foglalkoztam vele, a Betaloc Zok szedésére hivatkoztam, mely részben vérnyomást is csökkent egyúttal. Erre tekintettel a tabletta szedését az orvos javaslatára lecsökkentettem és szépen lassan elhagytam. Egy hete új fogamzásgátló tablettát szedek (egy évet kihagytam, mert megszűnt a Trinordiol tablettám) Femoden a neve. Létezhető-e az, hogy ettől leesne a vérnyomásom? Az inkább emel! Várom megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

Kedves kérdező! Nem valószínű, hogy a fogamzásgátlótól csökkent a vérnyomás, inkább a meleg időjárás, a csökkent folyadékbevitel számlájára írnám. Fogyasszon több folyadékot, ill. ha az alacsony vérnyomás tartósan fennáll, és panaszokat okoz, belgyógyászati kivizsgálás jön szóba (pl. pajzsmirigy-alulműködés kizárása céljából).

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 23., 15:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 18:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás