• Ritmuszavar, szívgondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        23eves lany vagyok, harom honapja voltam ekg-n egy maganrendeloben, ahol azt mondtak, szivritmuszavarom van. Elmentem egy masik (szamomra megbizhatobbnak tuno, megyei korhaz foorvosahoz) aki csinalt szivultrahangot, es ekg-t, es arra jutottunk, hogy nincs semmi baj, csak az egyik billentyi kicsit tobb vert enged vissza. Ezzel utamra engedett, csak annyit javasolt, hogy napi egy magneb6-ot szedjek, mert psziches gondjaim voltak es ennek hatasara dobogott be jobban a szivem. A vernyomasom 110/80 p:64min, "a kisse lazabb mitr.anterior vitorla a posterior vitorla moge zarodik. Egyertelmu prospalus viszont nem latszik" ez mit jelent? Es tenyleg a "nincs semmi baj" kategoria? A vizsgalat ota leszoktam a cigirol,alkoholt is joval ritkabban fogyasztok, mint elotte. De pont ez a gondom, hogy nem merek mar semmit csinalni, ha megiszok egy pohar italt, vagy ha mas cigifustje ram szall, mar erzem, hogy rosszat teszek a szivemmel. Ez persze psziches, de nem tudom, vajon tenyleg artok-e, ha havi egyszer iszok? Illetve, most az is a gondom, hogy volt egy altatasos plasztikai mutetem, es azota foleg fekszem, es ha lepcsot kell maszni, mar nehezebben veszem a levegot. Volt arra is pelda, hogy tul melegtol majdnem elajultam,. Az lenne meg a kerdesem, hogy szedhetek-e olyan taplalekkiegeszitot amiben l-karnitin, kovasav, silmaryn,zn,mg,ca van? Ez egy sav-bazis egyensul helyreallitasara szolgalo keszitmeny, es az van rairva, hogy yzivelegtelensegben szenvedoknek nem lehet. De nem tudom, en annak szamitok-e? (ugyanakkor azt is irja, h a sziv es errendszer egeszseget is szolgalja) Tul sok kerdes, tudom, de remelem valamennyire ad valaszt.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves Hölgyem! A leírt billentyűhiba nem komoly betegség, a lakosság nagy százalékánál előfordul, emiatt kár aggódnia. 1 pohár ital alkalmanként nem káros, de a dohányzástól és a dohányfüsttől tartózkodjon. A sav-bázis egyensúly helyreállítására szolgáló készítményt szedheti, a billentyűhiba nem azonos a szívelégtelenséggel.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 21., 12:55; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés