Pacemaker

A férjem gyenge bal kamra funkció miatt pacemakert fog kapni. Ez azt jelenti, hogy nem kell többet szívgyógyszereket, vízhajtókat szednieí? A COPD-je, ami a folyadékvisszatartás miatt alakult ki, elmúlik? Újra tud rendes tempóban járni, esetleg kerékpározni, teniszezni? Használhat-e a Bemerhez hasonló mágneses ágyat? A CRP-je normalizálódik, mert most tízszeres? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a pacemaker témában

Kedves kérdező! A pacemaker kezelés kiegészítője a szívelégtelenség gyógyszeres terápiájának, ez nem jelenti azt, hogy az eddig szedett gyógyszerek elhagyhatók. Nem lehet előre megmondani, ki milyen mértékben reagál a beültetett eszközre, van, akinél sajnos nem tapasztalható változás, másoknál jelentősen nő a terhelhetőség (talán még a kerékpározás is menne lassabb tempóban), javul a kamrafunkció, csökkenthető a vízhajtó adagja, kevesebbszer kell kórházban feküdni. Remélhetőleg a férje ez utóbbi csoportba fog tartozni, de ezt előre nem lehet megjósolni A mágneses ágy/matrac használata megzavarhatja a pacemaker érzékelését, használata nem javasolt.

Kérdés: 2010. augusztus 20., 17:02; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 19:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés