Visszatérő szív környéki tünetek

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretnék tanácsot kérni az alábbi problémámra. Kb fél éve jelentkezett először a tünet, ami elég változatos és az utóbbi időben már nem olyan erős mint régen, de halványabban mostanában is érzem. Tünetek: Fájdalom szív környékén, hónaljban, végig a bal karon, volt hogy ujjak zsibbadtak, olyan érzés mintha a gyomor meg a tüdő egybe lenne, ilyenkor a légzés is nehéz. Sokszor a jelenség pánikszerű rosszullétet is kiváltott, egyszer fejbúbomig lezsibbadtam. Nem tudom eldönteni hogy a testi jelenség okozza a pszichés feszültséget, vagy esetleg stressz jött ki rajtam és az okoz ilyen fizikai tüneteket. Kétszer voltam EKG-n és az eredmények jók voltak. Ultrahangon sem találtak belsőszervi elváltozást, és a kivizsgáláson a reflexeim is jól működtek, de nem tudták megmondani mitől lehet. Hogy tudnám kiszűrni a valós okot, és egyáltalán elmúlik -e valamikor? Köszönettel: K.Zs.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! Annak kiderítéséhez, hogy van-e kardiológiai eltérés, nem elég a nyugalmi EKG? érdemes lenne terheléses EKG-t, szívultrahangot készíteni.Ha a részletes kardiológiai kivizsgáláson sem igazolódik eltérés, akkor pszichiátert keressen fel, mert lelki okok is állhatnak a háttérben.

Kérdés: 2010. augusztus 17., 19:20; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 10:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés