• szív

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! KB 3 napja érzem, hogy kidobban a szívem nyugalmi állapotba, és ha megfogom a nyakamnál akkor nagyon lüktet. Magas szokott lenni a pulzusom, mindemellett elég stresszes életet élek, pánikrohamaim vannak és hipochonder is vagyok. 1.5 éve mondta a háziorvosom hogy MPS gyanús vagyok, akkor rengeteg energiaitalt fogyasztottam, később leálltam vele, és elmúlt a szívdobogás érzés és a szorongás. Ma már nem iszok ilyeneket, napi 1 kávé, de nagyon aggasztó hogy néha nagyon begyorsul a szívem illetve kidobban. Néha hogyha a csuklómon nézem a pulzusom és közbe lélegzem olyan mintha ki is hagyna, elég furcsa. Mostanába egyébként nyomaszt ez a meleg idő is, pl este nagyon melegbe próbálkoztam az elalvással mikor jelentkezett a dobogás tünet, reggelre óriási viharra keltem... Esetleg lehet hogy a front okozná ezt? Ugye komoly bajom nem lehet? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Hölgyem! Az is elképzelhető, hogy a frontok váltják ki a tüneteket, de egy EKG-t mindenképpen érdemes lenne húzatni, illetve 24 órás EKG monitorozásra, szívultarhangra és egyéb vizsgálatokra is szükség lehet, hogy a ritmuszavart diagnosztizálják és az okát is megkeressék. Kérjen beutalót a kardiológiára.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 13., 20:16; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés