Tisztelt doktor úr/ doktornő!

Tisztelt doktor úr/ doktornő! 2 héttel ezelőtt elmentem a háziorvosomhoz az alábbi panaszaim miatt: szorított a mellkasom, gombócérzet volt a torkomban és időnként majd kiugrott a szivem, mindenféle megeröltetés nélkül. Akkor megmérte a vérnyomásomat és Nebivolol 1A Pharma tablettát írt fel, 2X0, 5 tabletta adagolásban. Megadta az időpontot, hogy mikor menjek vissza vizitre. A gyors szívverés azonban még mindíg fennáll, a gombócérzés elmúlt, viszont már nem csak szorít a mellkasom, hanem szúr is. Az lenne a kérdésem, hogy a tüneteim milyen betegségre utalnak, milyen szakorvoshoz forduljak kivizsgálásra? És nem tudom, hogy összefügg-e az imént leírt panaszaimmal, de szinte állandóan fáj a hátam, és rendkívül fáradékony vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Hölgyem! A mellkasi fájdalom, és ritmuszavar miatt kérjen beutalót kardiológiára. Diagnózist mondani csak a vizsgálatok után lehet. Egyébként a szúró jellegű mellkasi fájdalom és a hátfájás inkább mozgásszervi eredet gyanúját veti föl, de pontosan eldönteni csak vizsgálatok segítségével lehet.

Kérdés: 2010. augusztus 13., 11:45; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 10:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...