Ritmuszavar gyermekkorban

A kisfiam hat éves és az utóbbi időben többször panaszkodott, hogy "fáj a szíve". Amikor rákérdeztem, azt mondta, hogy "nagyon dobog". Jeleztem a gyerekorvosunk felé, majd elvittem egy gyermekkardiológushoz, ahol az ekg terhelés után is normális volt. Mi lehet az ok? Hová fordulhatnék megnyugtató válaszért?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a ritmuszavar témában

Sajnos gyakori, hogy a ritmuszavar pont a vizsgálat során nem jelentkezik, így nehéz diagnosztizálni. Egy egyetemi kardiológiai intézethez forduljanak. Van már arra lehetőség a felszereltebb intézményekben, hogy roszullét alatt távolból, telefonon lehessen küldeni EKG-t a klinikára. Érdeklődjön a házi gyermekorvosnál, hogy az önök közelében hol van ilyen.

Kérdés: 2010. július 30., 17:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 01., 19:05
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás