• Tényleg fontos a gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Mellkasi fájdalom miatt felkerestem kardiológust, aki UH ás EKG vizsgálat után kijelentette, semmi baja a szívemnek, csak T lapos. De amúgy egészséges a szívem. Mondtam hogy gyerekkorom óta vannak rendetlen szívdobogásaim, de nem minden nap csak alkalomszerűen. Erre nem találtak a leletek alapján magyarázatot, nem specifikus bajnak titulálták. Viszont kaptam 0.25 mg-os Metroprololt, amiből negyed darabot kell bevenni. Hát eléggé elborzadtam a sok lehetséges mellékhatást látva! Azt mondta a háziorvosom,a gyors 90-es pulzusomra kaptam. De nekem nem mindig gyors a pulzusom, tegnap este is 54 volt fekve, amúgy átlag 60-65 fekve. Ha mozgok nyilván több. 10 guggolás után 112 volt. De bírom a megerőltetést, nem fulladok, és nem szorít a mellkasom. Az orvosnál valóban lehet a pulzusom 90, sőt picivel több is, mert elég ideges vagyok akkor. Van így értelme szedni ezt a gyógyszert? Vagy ez helyrehozza a be sem azonosított rendetlen szívdobogást? Nem lenne jobb mégis valahogy kideríteni mi okozza ezt már gyerekkorom óta? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: babszika , 35 éves

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Ha az ultrahangon nem volt eltérés, akkor a ritkán jelentkező szívdobogásérzés miatt valóban nem feltétlenül szükséges gyógyszert szedni, főleg, ha az nem is zavaró. Ha a ritmuszavar mégis panaszokat okoz, érdemes a végére járni (Holter EKG, esemény Holter segítségével), mi okozza, hiszen elképzelhető, hogy katéteres ablációval is orvosolható a probléma, és akkor megúszható a gyógyszerszedés.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 12., 08:48; Megválaszolva: 2010. július 12., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés