Dr Bene Doktornőnek

Kedves Bene Doktornő! Amit elfelejtettem írni, hogy 2002-ben volt szívkakételem, negativ, azóta kezelnek koszoru kisér görccsel. 3 éve semmi más vizsgálat nem volt, csak EKG, terheléses EKG, ultrahang, de mióta ennyire rosszul vagyok nem készítettek semmilyen vizsgálatot. Bevettem az Adalat 30-ból reggel kettőt, tökéletesen voltam, csak levitte a vérnyomásomat 80/50-re és nem mertem tovább így szedni...de akkor az Olicard 60 is erős nekem, amit most ajánlott más orvos.22-én lesz megint terheléses EKG és echocardiografia a megyeszékhelyi kórházban...és addig? Minimális járkálásra, terhelésre mázsa súly űl a mellkasomra, fulladok és jön a szorítás. Nitroglicerinre szünik, de ha nem fekszem, akkor kezdődik minden előről. Volt már instabil anginám 3 évvel ezelőtt.3 éve megcsináltam a PET CT-t, magánrendelőbe, és 2 nagyér tövében kis plackot láttak...de nem kaptam több vagy más gyógyszert vagy kivizsgálást, katételre sem ajánlottak.Én nem bánnám ha azonnal megkatételeznének (mivel volt, tudom nem fájdalmas! ) hogy tudjuk mi történt ebben a 3 évben, de hova menjek? Már kerestem magánorvosi rendelőket is...ebben nem sikeresen.Köszönöm a türelmét, és hogy válaszol. 57 éves vagyok, leszázalékolt a szivemmel és a gerincemmel. Tisztelettel: Szabóné

WEBBeteg szakértő válasza szívbetegség témában

Kedves Babi!

Köszönöm a kiegészítő információkat, egyben válaszolnék a 2 kérdésre. Mivel 8 éve volt az utolsó katéter, ill. az utóbbi hetekben újultak ki a panaszok, valószínűleg indokolt egy újabb vizsgálat, de ehhez természetesen szükséges az echo, terhelés is. Azonban az is elképzelhető, hogy az ereken most sem lesz több eltérés, mint korábban, és csak a gyógyszeres kezelésen lehet finomítani. A koszorúér-festés nem olcsó beavatkozás, nagy szakmai tapasztalatot igényel (a beavatkozást végző orvosnak napi rendszerességgel kell ilyet végeznie, hogy megfelelő gyakorlata legyen) , emiatt magánklinikán, amennyire én tudom, nem elérhető. A GOKI jó választás, ideje a végére járni a panaszoknak.

Kérdés: 2010. június 02., 12:50; Megválaszolva: 2010. június 02., 12:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kaphatok-e adókedvezményt a 335/2009....
Kórtörténetem 22 éve kezelnek magas vérnyomással. 2012. október 31-én szívinfarktust kaptam, a területi szívklinikán sikeres katéteres...
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...