bradycardia


47éves nő, 170cm/89kg. Kora délután, nagyfokú álmosság, fáradtság jelentkezett, 125/75 vérnyomás mellett 46! pulzust mértem. Általános rossz közérzet miatt addig étkezés nem volt, csak reggeli tejeskávé. Lehet ezt a klímax v. frontok számlájára írni, vagy szükséges esetleg kivizsgálás. Nem ez volt az első rosszullét, az elmúlt két hónapban már többször mértem ennyire alacsony pulzust, hasonló körülmények között.
Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pintér Olivér válasza bradycardia témában

Kedves kérdező!

Edzett embereknél, sportolóknál nem ritka a nyugalmi 46/perces pulzusszám. Tekintve azonban, hogy ennél az értéknél panaszai is vannak, javasolt a kivizsgálás. Az alacsony pulzus háttérében szívbetegség, hormonális eltérés, gyógyszermellékhatás is állhat, de ezt vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, így javasolt belgyógyászati vagy kardiológiai szakrendelés felkeresése.

Kérdés: 2010. április 03., 21:15; Megválaszolva: 2010. április 03., 21:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma