• ritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Újabban egyre gyakrabban jelentkeznek nálam szívritmuszavarok.Napi fél tbl. Lokrent szedek és a vérnyomásom teljesen normális 120/ 75.Pulzusom normális akkor sem nagyon szaporább amikor érzem a ritmuszavart.

        Nagyon ijesztő számomra amikor jelentkezik. Szorító érzést érzek a nyakamon, gyengeséget és általános rosszullétet. Próbáltam már frontokhoz, idegeskedéshez társítani, de sokszor a legváratlanabb helyzetben áll elő és azután elmúlik. Amikor orvoshoz mentem és mire a rendelőbe jutottam már nem jelentkeztek a tünetek. Teljesen olyan volt mint a fogorvosnál, hogy szinte elmúlt varázsütésre a rosszullét. Elképzelhető, hogy pszichés alapon lehet az egész? 47 éves vagyok és a Szüleim sajnos fél éven belül meghaltak, mindketten szívbetegségben..............Édesapám hírtelen szívhalál következtében Édesanyám pitvarfibrillációt követően szélütésben. Gondolom lehet hajlamosító tényező emiatt.

        Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszát:

         

                                         

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Így látatlanul nem lehet megmondani, mi lehet a probléma, ha normális a pulzusszám, de rendetlennek érzi a szívverést, lehet, hogy csak ún. extraszisztolék okozzák a panaszt, de jelentkezhet akár pitvarfibrilláció is. Javasolt a területileg illetékes kardiológiai szakrendelés felkeresése háziorvosi beutalóval, ahol EKG, 24 órás EKG alapján eldöntik, mi áll a háttérben, és az igényel a további vizsgálatokat illetve kezelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-17 13:18:13; Megválaszolva: 2010. március 17., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: