szivbetegség

Tisztelt Doktor úr/nő!

Születési rendellenességem van, szívbetegség. A jobb és a bal szívkamrát elválasztó úgynevezett falon van egy lyuk így az oxigéndús vér és az elhasznált vér amelyben nincs oxigén, összekeverednek és sokkal hamarabb elfáradok. Most 15éves vagyok 5-6 éves korom óta járok kardiológiai vizsgálatokra általában egy évente de valamikor fél évente kellett mennem..mar 3éve nem voltam mert az utolsó vizsgálaton azt mondta az orvos hogy nem kell többet mennem..kb 3-4 hónapja kezdtem el érezni hogy fáj és egyre gyakrabban, volt amikor nem bírtam mozdulni mert annyira fájt.. Most jelenleg Londonban élek.Van esély rá hogy súlyosbodott a szivem állapota? El kéne mennem orvoshoz? Nagyon aggódom a szivem miatt, de az itteni orvosokban nem nagyon bízom.csak akkor megyek ha nagyon muszáj..nem tudom hogy mitől fáj a szivem.

válaszát köszönöm!:)

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a vitium témában

Kedves kérdező! Nehéz megmondani vizsgálatok nélkül, mi okozza a mellkasi fájdalmat - a szíven kívül gerinceltérés, reflux (a nyelőcsőbe visszajutó savas gyomortartalom), pszichés ok is felelhet érte (ha a "lyuk" okozza a problémát, inkább fulladásos panaszok lennének előtérben). Ultrahangos lelet ismerete nélkül a VSD-ről is nehéz nyilatkozni (mekkora, hol található, van-e társuló rendellenesség), kissé furcsállom, hogy többé nem kell kontrollra menni (hacsak nem kis musculáris VSD-ről volt szó, ami idővel esetleg záródott). Mindenesetre így csak találgatni lehet, azt javasolnám, menjen vissza kontrollra, ahol biztosabban ki tudják zárni, van-e köze a defektusnak a panaszokhoz.

Kérdés: 2010. március 16., 12:50; Megválaszolva: 2010. március 16., 12:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE