• Pulzus/ritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jó napot! Köszönök minden eddigi válaszokat! Most volna még kérdésem.Egy teljes 24 órája folyamatos ritmuszavarom van.Este így aludtam el(elég nehezen) és reggel még ki sem nyitottam a szemem, már megint, vagy még mindig ott volt.Ugyanakkor a pulzusom tegnap este össz 44 és 56 között "mászkált".(többször ellenőriztem, mert nem akartam elhinni)Úgy vélem lett volna az a szokásos 60, ha nincsen a ritmuszavar miatt kihagyása. Megpróbáltam este egy kis szobabiciklivel feltornázni, hamar 110-en lett és hamar vissza is állt erre a "szuper" alacsonyra.Elég gyenguska is vagyok miatta, kicsit olyan, mintha fesz lenne bennem, ez kissé kihat a légzésemre is, de egyszerűen nem értem és nagyon zavar. Azt szeretném tudni, hogy mi a cuccos ez, miért megy szünet nélkül és mit tehetnék ellene.:P Köszönöm!:)

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! EKG nélkül nehéz megmondani, de leírása alapján valószínűleg ún. extraszisztolék okozzák a panaszt. Ez olyan elektromos zavar, mely a normál ütéseknél hamarabb jelentkező dobbanásokhoz vezet, melyeket hosszabb szünet, majd egy erősebb bedobbanás követ. Sok okozója lehet - stressz, fáradtság, ionzavar, keringési zavar is kiválthatja, társulhat szívbillentyű- vagy tüdőbetegséghez, szívelégtelenséghez, máskor viszont nem található kiváltó ok. Ennek megfelelően nehéz befolyásolni is. Magne B6 szedése segíthet, máskor pulzuscsökkentő gyógyszert írnak fel (bár az Ön esetében eleve alacsony a pulzusszám), ritkán katéteres abláció lehet a megoldás (ha nagyon sok extra jelentkezik, illetve azok sok panaszt okoznak), valamint a háttérben kimutatható okok kezelése jön szóba. Gyakran azonban maguktól is elmúlnak, ritkulnak a melléütések. Mivel vizsgálat nélkül nehéz megmondani, van-e szervi eltérés a háttérben, valamint az extrák elég sűrűn jelentkeznek és panaszt (gyengeséget, nehezebb légvételt) okoznak, javasolt háziorvosi beutalóval kardiológiai szakrendelés felkeresése.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 12:55:51; Megválaszolva: 2010. március 01., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés