• Szívpanasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        31 éves nő vagyok. 17 évesen állapították meg a mitralis prolapsust. Rendszeres kontrollra járok. Gyógyszert nem szedek. Az lenne a kérdésem, hogy a hátam gyakran fáj, főleg a bal lapockánál, és gyakran kisugárzik a bal karomba is. Jön és megy ez az állapot, nem állandó, de néha napokig is fennáll. Kb 2 napja állandó tompa fájdalmat érzek a szívemnél, és hol belégzésnél, hol kilégzésnél kicsit felerősödik, főleg a levegővétel végén, vagy kifújás végén. Nagyon zavar és szorongással tölt el ez. Mi lehet a hátterében? Kicsit pánikolós vagyok, úgyhogy gyakran szapora a szívverésem, főleg doktornál, de nyugalmi helyzetben normális. Vérnyomás szintén. Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! Ha a kontrollok során mindent rendben találtak (a billentyű nem enged jelentősen vissza, nincs gyanú koszorúér-betegségre), akkor nincs ok aggodalomra. A mitralis prolapsus mellé is társulhatnak változatos, kellemetlen tünetek, de a panaszok hátterében mozgásszervi ok is felmerül, emiatt reumatológiai vizsgálat jön szóba. Rendszeres testmozgás (pl. úszás) mindkét tényezőre kedvező hatással lehet. A frissebb, légzéssel összefüggő fájdalom hátterében még esetleg mellhártya-gyulladás állhat (bár nem írja, hogy mennyire intenzív ez a fájdalom), ami vírusfertőzéshez társulhat, ha tünetei nem változnak, keresse fel háziorvosát.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 15:18:14; Megválaszolva: 2010. február 23., 15:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés