• Mitralis prolapsust állpítottak meg, de másik orvos nem látja

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok

        2001-ben diagnosztizáltak nálam mitralis prolapsust, jelzett MI-vel. Most voltam két napja kórházban szívultrahangon és ott azt mondta az orvos, hogy ő nem lát prolapsust, viszont én érzem a tüneteit. Megkérdeztem más orvost, hogy hogy lehet ez, ő azt  mondta, hogy nem mindig veszik észre, mert függ az idegállapottól is.

        Az lenne a kérdésem, hogy ha már egyszer észrevették, akkor az ott van, ugye? Magától nem tűnhet el a prolapsus csak úgy? Én úgy tudom, hogy ez, ha kialakult, akkor megmarad egy életen át.

        És lenne még egy kérdésem. Kaptam Bisoprolol gyógyszert a gyors szívdobogásra és vérnyomásra is. Lehet, hogy pár napit szédülök tőle, és bizonytalan vagyok, míg hozzá nem szokik a szervezet?

        Tudna ajánlani esetleg egy rendelőt, ahol megnézik ultrahangon? A kórházba már biztos nem mehetek vissza mégegyszer, mert most voltam, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy akkor most mi lehet.

         

        Válaszát előre is köszönöm

        Lívia

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! Elnézést a késői válaszért. A prolapsus maga nem múlik el, de a szapora pulzus, gyorsult keringés (pl. izgalom miatt) nehezítheti a billentyűk állapotának megítélését (tehát valamilyen szinten függ az "idegállapottól"). Nem írja, melyik városban lakik, én ugyan rendelőt leginkább Debrecenben tudnék mondani, de megyeszékhelyének kórházában biztosan van szívultrahangos rendelés, illetve keresőbe beírva számos magánrendelést is találhat. A Bisoprolol okozhat gyengeséget, szédülést, ezek a mellékhatások idővel csökkennek, elmúlnak majd. Ha ezek nehezen tolerálhatók, esetleg megpróbálható pár napig a dózis felezése, majd ezután a javasolt adagra emelése.


        Dr. Bene Orsolya
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 12:27:14; Megválaszolva: 2010. február 22., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: