• Gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Édesanyám 84 éves és évek óta a Ritalmex 200 szívgyógyszert szedi, napi két szemet. Az orvosa más gyógyszert nem is ír fel, csak ezt szedheti. Nagyon nagy problémánk, hogy ez a gyógyszer hiánycikk, a gyógyszertárak rendeléssel sem tudják beszerezni. Szeretném megtudni, miért ilyen nehéz hozzájutni, és Budapest területén melyik gyógyszertárban van készleten.

        Köszönettel

        P. Ildikó

         

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező!

        Egy gyógyszerkészítmény általában azért hiánycikk, mert a gyártó valamilyen okból nem gyártja, és így a nagykereskedők és utána a patikák kifogynak a készletükből. Arra vonatkozóan nincs információnk, hogy miért hiánycikk és melyik az a patika, hol esetleg lehet még kapni a készítményt.
        A Ritalmex 200 kapszula hatóanyaga a mexiletin, azonban Magyarországon nincs másik készítmény ugyanezzel a hatóanyaggal. Így édesanyja orvosának azt javasolnám, hogy írjon fel másik hatóanyagú gyógyszert, mert kezelés nélkül valószínűleg rosszabbodni fog az állapota.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010-02-13 14:33:47; Megválaszolva: 2010. február 13., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: