• Szívritmuszavar: folytathatom a sportot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Köszönöm az eddigi válaszukat. Szeretném kérdezni, hogy szívritmuszavarom van (pontosan nemtudom megmondani, hogy milyen mértékű, mert az orvos, aki vizsgált, annyit mondott, hogy 22 éves létemre nem elhanyagolható mértékben, de ennek ellenére nem kell abbahagyni a sportolást, de jártam másik orvosnál szívultrahangon is, de semmit nem mondott, amikor a vizsgálati eredményeket olvasta, csak hogy ez nagyon gyakori és nem fog semmiféle gyógyszer felírni, ebből én azt vettem le, hogy nem lehet annyira veszélyes.) Tehát nem rendszeresen, inkább tavasz elejétől nyáron át ősz közepéig heti 3-4 alkalommal napi 5-6 órát sportolok (kerékpár) szó szerint kimerülésig. Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem adtak semmi féle gyógyszert és nem mondták, hogy figyelnem kell erre a dologra, akkor lehet e tovább folytatni a sportolást teljes kimerülésig? Esetleg kialakulhat sport közbeni megeröltetésektől a ritmuszavar? Tehát van okom aggódni, hogy egy megerőltetéstől esetleg rosszul leszek és megáll a szívem? Én úgy vettem észre ezt a ritmuszavart, hogy lélegzetvételkor szaporább lesz a szívverésem, amikor meg kifújom a levegőt, akkor hirtelen lecsökken és a két levegővétel közt a lassú és a gyors közt szokott verni. Normális ez a dolog? Elnézést a sok kérdésért, csak szeretnék biztosra menni. Várom a válaszukat. Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező!

        Ha fizikai kímélet lenne szükséges, azt az orvos elmondta volna. Ha ilyen rendszeresen és aktívan sportol, minden évben sportorvosi vizsgálat szükséges. A vizsgálat eredmények ismerete nélkül a izikóról nyilatkozni természetesen nem lehet.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-01-31 17:11:37; Megválaszolva: 2010. január 31., 17:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció