• Mit jelent ez az eredmény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!

        21éves lány vagyok és nemrég jártam kardiológiai vizsgálaton mert alacsony a vérnyomásom és kicsit szapora a púlzusom.

        Az alábbi eredményt kaptam kézhez. Mit jelent? esetleg rossz?

        Prolapsus enyhe mitralis mellső   E/A mitr.:1, 31

        diagnózis: a kéthegyű billentyű prolapsusa

        palpitatio

        Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! A palpitatio szapora szívdobogásérzést jelent. A mitralis prolapsus egy apró, többnyire ártalmatlan billentyűhibát jelöl. Ilyen esetben a bal pitvar és kamra közötti billentyű (mely egyfajta szelepként funkcionál) kissé lazább, esetenként nem is zár megfelelően, több-kevesebb vért visszaenged. Az enyhe prolapsus miatt nem kell aggódnia, de időnként érdemes ultrahanggal ellenőriztetni a billentyű állapotát.


        Kérdés: 2010-02-01 12:03:40; Megválaszolva: 2010. február 01., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.