Gyógyszer és alkohol

Tisztelt Doktornő/Úr! Alkoholt egyáltalán nem fogyasztok, viszont olvastam a vörösbor kismértékű fogyasztásának jótékony hatásáról. A kérdésem az, hogy napi 1 co-prenessa és 2x1 carvedilol szedése mellett megengedett-e kismennyiségű alkohol alkalomszerű fogyasztása. Válaszát előre köszönöm! Tisztelettel Lajcsi!                                                                                            

Dr. Bogdán Aurél válasza alkohol témában

Kedves kérdező!

A túlzott alkoholfogyasztás emeli a vérnyomást, fokozza a szívelégtelenség, a vérzéses stroke, a májzsugor kialakulásának rizikóját. Az ajánlások szerint az alkoholfogyasztást napi 20 g-ra kell korlátozni férfiak esetén, ez napi 2 dl bornak vagy egy pohár sörnek felel meg. Magas vérnyomás esetén sem kell teljesen lemondani az alkoholról, de szem előtt kell tartani a mértékletességet.

Kérdés: 2009. december 21., 21:28; Megválaszolva: 2009. december 21., 21:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alkohol fogyasztás engedélyezett-e...
Tisztelt Doktornő! A férjem már régóta magas vérnyomásos, -2005 ben NSTEMI ACS miatt hospis., LAD PCI, sten beültetés, A rh poz. VÉLEMÉNY:...
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás