• Generikumra lecserélhetem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyósom Sortist szedett magas koleszterin szintjére. Háziorvosa javaslata vmilyen olcsóbb generikum. Mit jelent ez, Önök szerint lecserélje e eddig jól bevált gyógyszerét?

        WEBBeteg szakértő válasza a koleszterin témában

        Számos "utángyártott" (generikus) gyógyszer bár elvileg ugyanazt a molekulát tartalmazza mint az eredeti, utóbbi hatásosságát esetleg mégsem érik el. Jómagam originális párti vagyok, azonban én is - megbízható gyártókat feltételezve - számos alkalommal irok fel generikus készitményt igazodva a gazdaságossági irányelvekhez és természetesen(!) a betegeim pénztárcájához is.
        A Sortis az eredeti atorvastatin molekula, melynek számos generikuma (utángyártott változata) van jelen a piacon. Tapasztalatom szerint ezek hatásosságban egyformák, esetleg mellékhatásaikban ( pl. hasmenés) különbözhetnek. Ha Önnél a Sortis bevált, akkor ragaszkodjon hozzá, mivel a Sortisnak van olyan kiszerelése (Sortis 80 mg 30x), amellyel mind Ön, mind a gazdáságossági előirásoknak megfelelni kívánó orvosa elégedett lehet. Ez a kiszerelés felezhető, akár negyedelhető is az Ön igényeinek megfelelően és a havi gyógyszerköltség is a többi (olcsóbb) készítményével közel egyforma.
         
        Dr. Bíró Csaba István
        kardiológus, belgyógyász, endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-03-04 09:02:27; Megválaszolva: 2011. július 27., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés