Trombozis után

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm a válaszát. A heamathologiai szakrendelés mit jelent.Vérvétel utján vizsgálnak? A kórházban minden eredményem negatív, meg normélis szinten volt.Egyedűl a D-dimer szintem volt magas, ezzel magyarázták a trombozist.Hasi uh negatív, mellkas PA felvétele és átvillágitása neg.Janár elején vagyok visszarendelve haemathologiai szakrendelésre, addig syncumart szedek.Egyszóval nem tudták megmondani mitől kaptam trombozist. A végleges válaszuk az volt, hogy hajlamom van rá. Mit tehetek ellene, hogy ne kapjak többé trombozist? A sport miatt fontos, meg az egészségem az első. Azt mondják eljélk egészségessen és sportolj.Ezek után, hogy sportoljak, ha nem tudom mit tehetek ellene.Ezért vannak kétségeim mert nem tudom mit tegyek, hogy többé ne kapjam el.Tisztelettel R.Norbert.

Dr. Csuth Ágnes válasza trombózis témában

Tisztelt Kérdező!

Léteznek a véralvadás zavaraival foglalkozó szakemberek, de ez természetesen nem minden szakrendelőben, kórházban áll rendelkezésre. Egyrészt haematológiai szakrendelésen végzik, akik a vér és alkotóelemeinek betegségeivel foglalkoznak és haemastesiológiai szakrendelés, akik a véralvadás zavaraival foglakoznak. Ez utóbbi szakrendelések főként egyetemi centrumokban működnek. Javaslom, hogy keresse meg a lakhelyéhez legközelebbi ilyen típusú szakrendelést. A vizsgálatok vérvételt jelentenek, amiket erre specializálódott laborokban végeznek. Mivel nem tudni mitől alakult ki, ezért nem lehet hasznos tanácsot adni, hiszen eddig is egészségesen élt. Amíg a konkrét okra nem derül fény csökkentett aktivitással végezze az edzéseket, azaz kerülje a fokozott kiszáradást, fogyasszon bőségesen folyadékot.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. november 05., 20:26; Megválaszolva: 2009. november 05., 20:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alsó végtag fájdalma
Kedves Doktornő! Jobb alsó lábszárban nyomásérzékenység, enyhe fájdalom tapasztalható ülés közben,kb. a jobb oldal középső részén....
trombózis után
Tisztelt Doktornő! 10 napja estem át egy mélyvénás trombózison. 4 napig véralvadásgátlót kaptam hasi injekció formájában, majd áttértünk a...
Lehet-e trombózis?
Tisztelt Doktornő! 21 éves egyetemista vagyok 168 cm magas, és a súlyom 80 kg körül ingadozik. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ez a trombózis...
Mélyvénás trombózis
Hétfő óta 17 éves gyermekem kórházban van mélyvénás trombózissal.Sajnos egy Cypromix nevű fogamzásgátlót írtak fel neki, bőrproblémák miatt...
Mi lehet ez?
24 éves lány vagyok, december végén erős fájdalmaim voltak mindkét térdemben, majd a térd hajlatában (hátul) csomók jelentkeztek.Több orvosnál...