Reumás láz?

Tisztelt Szakorvos!

 

2 hónapja vagyok beteg. Fáradtság, gyengeség. Kisebb terhelésre (járás) 100 körüli pulzusom van (102-108) . A korábbi 110/75-ről a vérnyomásom felment azalatt 131/93-ra.Góckresésnél streptococcus pyogenes tenyészett ki a garatváladékból. Erre kaptam 7 napi 3x1000mg Amoxicillint. Mindeközben fájt a hasam és lágy volt a székletem. Az utóbbi 1 hétben izületi fájdalmaim vannak. (csípő, váll, térd) Lázam nincs. Időnként 37, 2 hőemelkedésem van. Az egész testemen bőrpír jelentkezik már több hete és nem múlik. 5-ször volt hírtelen rosszullétem, amikor olyan volt mintha az agyam nem kapna elég levegőt, kezem, lábamból iment a vér, szám enyhén zsibbadt és a tarkümön olyan érzésem volt mintha valaki szorítaná a nyakam, ez a nyomásárzést a fülem alatt is éreztem.Ilyenkor az arcom nagyon vörös.És a rosszullét után olyan mintha izomlázam lenne és remegek is. A reumafaktorom emelkedett 26, 8. Aso továbbra ismagas, összfehérje alacsony 62 ref: 64-83-ig.

CRP rendben, süllyedésem nem magas.EKG normális.

A kérdésem az, hogy a tüneteim utalhatnak-e reumás lázra, annak ellenére, hogy az EKG normális és a CRP nem emelkedett? A reumás láz okozhat-e olyan szívproblémát, amelyik nem okoz EKG eltérést, ha igen hogyan lehet kizárni? A tüneteim utalnak-e vmilyen keringési zavarra.

Köszönettel:

F. Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza reumás láz témában

Kedves Viktória!

Úgy rémlik, "beszéltünk" már ezzel kapcsolatosan. A leírtak alapján nem zárható ki a reumás láz (a magas ASO, a szapora szívverés, a bőrpír, ízületi fájdalmak miatt) , bár a normális CRP és süllyedés ellene szól. Mindenesetre ezt interneten keresztül nehéz kizárni, mielőbbi kardiológiai vizsgálat javasolt (szívultrahanggal látható a billentyűk, szívizomzat érintettsége) .Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. október 20., 18:50; Megválaszolva: 2009. október 20., 18:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?