Nem tudom hogy hová forduljak?

33évet dolgoztam az egészségügybe növérként.2005.be Rekeszizom sérvre mütöttek 2007.be eltávolították a méhem és a petefészkeimet. Miómás vérzés miatt. Éjszaka újból meg kellett müteni belsövérzés miatt Azóta egyre gyengébb lettem.Térdem töbször mütötték szallag probléma miatt.2 éve szenvedek a vérnyomásommal. Az a fő problémám hogy nem igazán tudják beállítani Sokszor fel megy 170/110 hgmm.re és a pulzusom is 120/perc Minden beavatkozás nélkül 20 percen belül lemegy 115/100hgmmre a pulzus nem igazán változik.Rendszeresen járok vele orvoshoz. Már többször kerültem vele be kórházbaAz a legrosszabb az egészbe hogy mindig más gyógyszert kapok. ami nem mindig volt jó, volt egy gyógyszer amitől annyíra lement a vérnyomás meg a pulzus is hogy majdnem meghaltam. Pritol volt a gyógyszer neve. 60/? volt a vérnyomás a pulzus40/perc. Jelenleg Betalok 100., CovarexAskomb. Tenoxot szedek. Minden másnap Furosemid és kálium.Nagyon bánt hogy nem tudok fizikai munkát végezni, mert akkor nagyon rosszul vagyok leizzadok mint a kacsa szédülök. Sajnos a szédülés még fekve is elkap, fullok. Sokszor annyira elkeserít ez a rosszullét hogy már élni sincs kedvem. Akár merre megyek nem veszik komolyan de ezzel nehéz együtt élni.

Dr. Deli Tamás válasza ingadozó vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Nem ír a vizsgálatok eredményeiről, de a nehezen beállítható vérnyomás, a fulladás miatt kardiológiai vizsgálat javasolt (ABPM felhelyezése segíthet a gyógyszerek beállításában) , érdemes lenne másodlagos okokat (hormonális eltérés, vesebetegség, illetve horkolás, túlsúly esetén alvási apnoe szindróma) kizárni. A szédülés miatt felmerül agyi keringési zavar, nyaki erek szűkülete, így neurológiai vizsgálat is javasolt.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2009. október 20., 19:48; Megválaszolva: 2009. október 20., 19:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
TANÁCS KÉRÉSE
Magas vérnyomás, fejfájás, rossz...
Tisztelt Doktornő! Két hónappal ezelőtt 200/110-es vérnyomással kerültem a Sürgősségi O.-ra ElŐtte mindig normális vérnyomásom volt.Rendszeresen...
Vérnyomás emelkedés
Tisztelt Doktor Nő, Édesanyám 63 éves, jól táplált, nyaki erek meszesedése mellett artritisze van illetve vérnyomásra Co-irabell 150mg gyógyszert...
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.