MI LEHET A GOND?

Tisztelt weborvos!

Egy ideje sokat kinlódok gerincfájással, voltam már vizsgálatokon gerincferdülésem van. A szivem tájékán is sokszor érzek fájdalmat, ami van hogy a hátamba sugároz.csináltak 1éve ekg-t és ultrahangt ami kimutatta a mitrális prolepsust (nagyon minimális az eltérés) .Kérdésem az volna hogy a kettö öszefügg e mert sokszor nem tudom eldönteni hogy a gerincem vagy a szivem fáj.Ez a fájdalom a gyomorszájnál is érezhetö néha.Állandóna pánikolok ha a szivem fáj hogy valami történik velem.Két kisgyerekem van félek hogy mi volna velük nélkülem. Még 26éves vagyok! sokat stresszelek, ideges vagyok.Köszönöm ha segit nekem.Üdvözlettel: Julcsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mitralis prolapsus témában

Kedves Julcsi!

A mellkasi panaszokért mindkét eltérés felelős lehet. A prolapsus ártalmatlan eltérés, de célszerű évente-kétévente ellenőriztetni, hogy nem nő-e a visszaengedés foka a billentyűn. Egy ilyen kontroll alkalmával szóba jöhet még a mellkasi fájdalmak miatt terheléses EKG, bár 26 éves nőknél kicsi a koszorúér-betegség veszélye. Sport (pl. úszás) sokat segíthet mindkét problémán, illetve azt kell tudatosítani, hogy a prolapsus nem életveszélyes betegség, csak a tünetek kellemetlenek. A gyomorszáji fájdalmak miatt még refluxbetegség is felmerül (a savas gyomortartalom visszakerül a nyelőcsőbe, ez szintén okozhat mellkasi panaszt) , ezért gasztroenterológiai vizsgálat is szóba jön.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. október 17., 08:44; Megválaszolva: 2009. október 17., 08:44
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?