Borda-közi idegzsába, pánik roham vagy szívroham?

Kedves doktor nő!

2007. februárjában lázas beteg voltam, majd áprilisában újabb lázas állapotba kerültem. Ezt követően a baloldalamon a szív környékén egy szúrós fájadalmat kezdtem érezni. Nem akarta elmúlani, így felkerestem a háziorvosomat, aki megvizsgált, vérvételre küldött, de semmit nem talátak. Magánrendelésen kerestem egy kardiológust, aki szívultrahangot végzett rajtam, de szerencsére nem talált semmit. A tüntetek továbbra sem múltak el, többször rosszul lettem, majd a nyakam, a hátam, a mellkasom fájt és a bal kezem is többször elzsibbadt. Későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy a nyakamnál meszesedés van. Ezért vannak ezek a panaszok., De sajnos a kezelések így sem segítettek, majd kiderült, hogy borda-közi idegzsábám van. Kaptam rá vitaminokat,   a Gordius 300 mg gyógyszert és elmúlott.

2009. árpilisában megszületett a lányom, aki koraszülött lett. A kórházban sokat aggódtam érte. Itthon nem akart szopizni, a mellem begyulladt, de nem adtam fel és most már csak szopizik. A családnak volt egy kutyája, akit nagyon szerettünk, de sajnos vesebetegsége miatt el kellett altatni. Ez mind 3 hónap alatt történt velem, ami nagyon megviselt. Most újra előjöttek a fent írt tünetek. Azt mondták., hogy a stresszes helyzet miatt és azért is, mert a lányomat szoptatom. Voltam ideggyógyásznál is, akitől a Gordius 300 mg -os gyógyszert kaptam, de a lányom szopik, így nem igazán merem bevenni.  A gyerek orvos sem ajánlotta a szedését.

A tünteteim most mellkasai fájdalom, füllzúgás, fejfájás, már nem csak a baloldalomon fáj, hanem a jobb oldalra is áttért. Szapora szívverés, alvászavar, hátfájás, kéz, kar, láb zsibbadás.

A fenti tünetek miatt sokszor megijedek, bepánikolok, hogy meg fogok halni.

Kérem, hogy valahogy segítsenek, mert már nem tudom, hogy kihez forduljak a tüneteimmel.

Köszöntettel: Tünde

 

 

Dr. Csuth Ágnes válasza mellkasi panasz témában

Kedves Tünde! Rengeteg negatív hatés érte önt mostanában, ez felveti a panaszok pszichés eredetét. Elsőként mégis azt tanácsolnám, hogy tekintettel arra, hogy mostnában kardiológiai kivizsgálás nem történt, jó lenne a korábbi vizsgálatokat megismételni, hogy az organikus okokat kizárjuk, a negatív lelet birtokában ön is nyugodtabb lenne. Utána kezdhetünk a pszichés eredet irányába vizsgálódni, érdemes lesz egy pszichiátert felkeresni. Nem feltétlenül csak gyógyszeres kezelés létezik a pszichiátriában sem, autogén tréning, relaxációs technikák is sokat segíthetnek. Most míg a kivizsgálás tart, már érdeklődhetne effelől a technikák felől. A pici lány is jól van, szépen eszik, ha jól értem, miatta már nincs ok aggodalomra, próbáljon meg pozitívan gondolkodni, kérje férje, családja, barátai támogatását, már egy beszélgetés is sokat segíthet. Örülnék, ha megírná, hogy mi lett a vizsgálatok eredménye, remélem, organikus ok nem lesz, a pszichés betegséget pedig sikerül legyűrni. Jó egészséget a családjának!  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. szeptember 04.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

JTSZB, Koncentrikus Bal Kamra...
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámban! a Covid betegkísérőként a székesfehérvári Szent György Kórházban kezdtem el dolgozni...
Szív szúrás, fájdalom
Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra is Coverex -AS...
Mitől fáj a szivem?
Március 20-án péntek éjjel a feleségemmel lefekvéshez készültünk éjjel fél 2 magasságában és egyik pillanatról a másikra elkezdtem furcsán érezni magam és nem...
Mellkasi panaszok karzsibbadás
Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem kissé hosszas lesz! Az idén Februárban SBO osztályra kerültem mellkasi fájdalom és bal kar zsibbadás illetve a szívverésem...
Vérnyomás
Jó napot kívánok. 31éves, 172cm magas, 50kg, két gyerekes anyuka vagyok. Mostanában sokat nyom a mellkasom. Méregetem rendszeresen a vérnyomásom digitális...
Fájó mellkas
Tisztelt doktornő/ doktor úr! Azért írok önöknek, mivel nagyjából két-két és fél hete elkezdett fájni a mellkasom. Mindennek az előzménye egy olyan esemény...