Magas vérnyomás és fejfájás okai

Kedves DrNő! 33 éves nő vagyok, van egy 7 éves kisfiam. 2007 óta rendszeresen szedek magas vérnyomásra gyógyszert. 2006-2007-ben elég nagy stressz ért utánna többször előfordult, hogy pánikrohamom volt, nem kaptam levegőt, mellkasnyomásom volt azt hittem szívinfarktust kapok. Ezek után mentem orvoshoz"kardiológushoz" és ekkor kaptam "Betalok Zok retard (50mg) " tablettát, 2xfelet kell szednem. Sajnos vérnyomásmérőm nincs itthon, de sokszor úgy ébredek, hogy fáj a fejem. Ma reggel is és délután még mindig fájt ezért szomszédi segítséggel megmértük a vérnyomásomat az érték (118/76, 53) lett. Nekem a legmagasabbnak mért vérnyomásom 135/85 volt. Ha ez tényleg magasnak számít? Itt a webbetegen olvastam a magas vérnyomásról és ha jól értelmeztem a 140/90 feletti számít magasnak? Ha igen akkor vajon jól teszem, hogy vérnyomáscsökkentőt szedek? Lehet, hogy újra ki kellene vizsgáltatnom magam? Tudom, hogy hirtelen nem szabad abba hagyni a gyógyszer szedést és magamtól nem is akarom, csak elég sűrűn fáj a fejem és sok fájdalomcsillapítót szedek, de nem csak a fejfájás végett! Hanem a menses görcseim miatt is, mert "nagyon" erősek! Tanácsát szeretném kérni ebben! Előre is köszönöm! Évi

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! A hypertonia, definíciója valóban 140/90 Hgmm értékeket jelent, de otthoni mérés során a vérnyomásnak nem kellene meghaladni a 135/85 Hgmm-t, optimálisan pedig még ennél is alacsonyabb, 120/80 Hgmm alatti a vérnyomás - önmagában a 118/76 Hgmm nem indokolja a fejfájást. Az Ön által mért értékek gyógyszer mellettiek, Betaloc nélkül lehet, hogy magasabbak lennének. A Betalocot azonban adhatták a mellkasi nyomások és a pániktünetek miatt is, nem írja, akkoriban, mennyi volt a vérnyomás (ha a valaha mért legmagasabb érték volt 135/80, akkor elvileg még nem kellene magasvérnyomás-betegségről beszélni). Érdemes lenne vérnyomásnaplót vezetni (akár a szomszéd mérőjével is, ha megoldható), és ezzel visszamenni kontrollra, ami alapján könnyebben megítélhető, hogy elhagyható-e a gyógyszer. A gyakori fejfájások miatt ideggyógyászati vizsgálat is szóba jön. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 05.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Magas vérnyomás , gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 1 éve kb diagnosztizáltak magas vérnyomást nálam! Teljes labor tökéletes , terheléses ekg átlag feletti, hasi UH tökéletes! Valsartan 80...
Melyik az erősebb béta blokkoló? melyik...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt dr. Nő/Úr! azt szeretném kérdezni, hogy a Nebivolol vagy Lokren az erősebb pulzuscsökkentő? melyik hat jobban a vérnyomásra? hány...
Magasvérnyomás és fehérállományi laesio
Tisztelt Doktornő! 34 éves, sportoló, úgy gondolom, hogy egészségesen élő, nem dohányzó férfi vagyok. 2013 óta szedek Bisoprolol 5mg tablettából egy felet...
Vérnyomáscsökkentő váltás
Tisztelt Doktornő! Az alábbakkal kapcsolatban kérném tanácsát: 7 hónapja kezdődő magasvérnyomásra 2 mg vidotint szedek, 3 honapja COVID-os lettem mely...
Magas vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Vérnyomás problémával fordulnék Önhöz. 32 éves vagyok 16 éves korom óta magasvérnyomás beteg. Ezalatt idő alatt több gyógyszert kipróbáltam...
Szédülés,hányinger, tarkófájdalom
Tisztelt Doktornő! Pár napja gyógyfürdőzés közben a szaunázást és a hidegzuhanyt váltogattam párszor egymás után. Erős tarkófájdalmat, fülzúgást, hányingert...