Magas vérnyomás és fejfájás okai

Kedves DrNő! 33 éves nő vagyok, van egy 7 éves kisfiam.2007 óta rendszeresen szedek magas vérnyomásra gyógyszert.2006-2007-ben elég nagy stressz ért utánna többször előfordult, hogy pánikrohamom volt, nem kaptam levegőt, mellkasnyomásom volt azt hittem szívinfarktust kapok.Ezek után mentem orvoshoz"kardiológushoz" és ekkor kaptam "Betalok Zok retard (50mg) " tablettát, 2xfelet kell szednem.Sajnos vérnyomásmérőm nincs itthon, de sokszor úgy ébredek, hogy fáj a fejem. Ma reggel is és délután még mindig fájt ezért szomszédi segítséggel megmértük a vérnyomásomat az érték (118/76, 53) lett.Nekem a legmagasabbnak mért vérnyomásom 135/85 volt.Ha ez tényleg magasnak számít!? Itt a webbetegen olvastam a magas vérnyomásról és ha jól értelmeztem a 140/90 feletti számít magasnak? Ha igen akkor vajon jól teszem, hogy vérnyomáscsökkentőt szedek? Lehet, hogy újra ki kellene vizsgáltatnom magam? Tudom, hogy hirtelen nem szabad abba hagyni a gyógyszer szedést és magamtól nem is akarom, csak elég sűrűn fáj a fejem és sok fájdalomcsillapítót szedek, de nem csak a fejfájás végett! Hanem a menses görcseim miatt is, mert "nagyon" erősek! Tanácsát szeretném kérni ebben! Előre is köszönöm! Évi

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

A hypertonia definíciója valóban 140/90 Hgmm értékeket jelent, de otthoni mérés során a vérnyomásnak nem kellene meghaladni a 135/85 Hgmm-t, optimálisan pedig még ennél is alacsonyabb, 120/80 Hgmm alatti a vérnyomás - önmagában a 118/76 Hgmm nem indokolja a fejfájást. Az Ön által mért értékek gyógyszer mellettiek, Betaloc nélkül lehet, hogy magasabbak lennének. A Betalocot azonban adhatták a mellkasi nyomások és a pániktünetek miatt is, nem írja, akkoriban mennyi volt a vérnyomás (ha a valaha mért legmagasabb érték volt 135/80, akkor elvileg még nem kellene magasvérnyomás-betegségről beszélni) .

Érdemes lenne vérnyomásnaplót vezetni (akár a szomszéd mérőjével is, ha megoldható) , és ezzel visszamenni kontrollra, ami alapján könnyebben megítélhető, hogy elhagyható-e a gyógyszer. A gyakori fejfájások miatt ideggyógyászati vizsgálat is szóba jön.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. augusztus 05., 23:26 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 23:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szédülés, rosszúllét, szív...
Kedves Doktor Nő/Úr! Augusztus óta küzdöm egy problémával, ami megkeseríti a minden napjaimat. A fő tünetek erős szédülés, ájuláshoz közeli...
Vérnyomás, mellékhatások?:)
Tisztelt Doktornő! 45 éves nő vagyok, kb másfél éve szedek vérnyomáscsökkentőt. A kivizsgálásokkor Kardiológus Concor Amlo 5/10 mg-t javasolt....
Milyen gyógyszert javasolna?
Kb. 20 éve szedek szinte kezelhetetlen magas vérnyomásra Adalat GITS 30 gyógyszert, egyedül ez használ. Mellékhatásként 3-szorosára dagadt a bokám...
Fiatalkori aorta szűkület
19 éves fiamnál két éve diagnosztizáltak veseaorta szűkűletetet, amit a magas vérnyomás okának keresése közben fedeztek fel. Vérnyomáscsökkentő...
Lüktetés MPS miatt?
Tisztelt Dr. Nő/Úr! 16 évesen diagnosztizáltak nálam örökölt magas vérnyomást, és vele együtt MPS-t. Tudomásul vettem hogy alkalmanként...