alacsonyvernyomas

ferjem 80 eves. delelotti orakban a vernyomasa altalaban 109/57, korul van ma 9.30-or 87/46 volt. du. 17 orakorul, ha nem vesz be co-renitec-bol 1 egeszet, felmegy 160/60 korulre. a systoles erteke altalaban 45-55 korul van. lehet ilyen ertekek mellet elni? koszonettel kerekesne magdi.

Dr. Csuth Ágnes válasza alacsony vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Remélem a 45-55 max. a diasztolés értéket jelenti, szisztolésnak elég alacsony lenne, de a diasztolést is jó lenne 55-60 felett tartani. Ilyen idős korban többnyire a szisztolés érték a magas, és nehéz úgy csökkenteni a vérnyomást, hogy az alsó érték ne változzon. Ettől függetlenül nagyok az ingadozások, valószínűleg módosítani kellene a gyógyszerelésen (nem írja, milyen gyógyszereket szed pontosan a férje) , ezzel kapcsolatban keressék fel a háziorvost. Sokat segít az értékelésben, ha a naponta többször mért vérnyomásokat feljegyzik (az időpontokat is, ill. hogy mikor vette be a gyógyszert) , és a vérnyomásnaplót megmutatják a kezelőorvosnak.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. augusztus 06., 20:17 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 20:17
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alacsony vernyomas
Alacsony vérnyomás, nyomás érzése...
KEDVES DOKTORNŐ! Azt szeretném tudni hogy mitől lehet hogy a vérnyomásom alacsony a szív pulzus meg magas! ilyenkor a tarkómba nagy nyomást érzek...
Nyugtatót szeretnék szedni, de magas...
Tisztelt Doktornő! Több éve magas a pulzus számom- 85-95 között nyugalmi állapotban is. A vérnyomásom viszont -legalább 30 éve alacsony. (100/65...
Hirtelen alacsony vérnyomás...
T.Dr.Nő! A páromnak beépített műbillentyűje van.Szed vérhígitót is, és digoxint is többek között. Már több alkalommal volt magas vérnyomássa...
Terhelésre alacsony vérnyomás
Tisztelt doktor úr/nő! Júliusban infarktuson estem át.Balatonfüreden a rehabilitáció is megtörtént.Igyekszem sokat mozogni. Viszont bármilyen...