Mit tegyek? (Szívbeteg)

Tisztelt Doktor Úr/Nő 38 éves fiatal ember vagyok. Áprilisban egy elsőfali infarktuson estem át, melyet sokáig lábon hordtam az ellátásomig. Katéteres stent impl.-t kaptam. Az ECHO vizsgálat utolsó eredménye: Tágult bal kamra, kissé tágabb bal pitvar, norm. tág jobb szívfél. Jelentősen csökkent systolés bal kamra funkció, a globális EF 35% körüli (2 és 4 üregű Simpson 30-32%) . Akinetikus a csúcs, az anterior fal distalis 2/3-a, az egész anterior septum, ill. a többi csúcsi szegmentum; a csúcs és a csúcsi szegmentumok elvékonyodtak, kissé tágultak, nem lefűződő aneurismának megfelelően. Súlyosan hypokinetikus a septum többi része, ill. az anterior fal basalis harmada. Kis mitralis és tricuspidalis insuff. Emelkedett pulmonális nyomás nem mérhető. Intracardialis thrombus, számottevő mennyiségű pericardialis fluidum nem látható (posterolat. és a pitvarok körül 1-2 mm vastag) . A hónap elején ICD beültetést kaptam. A kérdésem az lenne, hogy ilyen állapotban tudok e még dolgozni, vagy kérelmezzem a leszázalékolásomat? Jelen munkám fizikai, ill. szellemi is. Műszakvezető vagyok egy hűtőházban. A végzettségemet tekintve húsfeldolgozó.Nem tudom mit tegyek, csak azt, hogy még szeretnék élni.

Dr. Horváth Róbert válasza echocardiographia témában

Kedves kérdező!

A választ az ismételt kérdésre elküldtem, köszönöm türelmét.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. augusztus 06., 20:26 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 20:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Vér és kardiológia lelet
Üdvözlöm, leírnám a vérleletből azokat az adatokat melyek be lettek csillagozva: Fehérvérsejt: 10, 310 Neutrofil %: 71, 5 Neutrofil #: 7...
echocardiographia lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Vírusos betegségem után jelentkezett szédülés és fáradékonyság. A szédülésre az otoneurológián Nootropilt és...
Ritmuszavar
Kék folt a lábon
Nagyon nekimentem a fa ágy sarkának nagyon fájt ,majd megkékült - 5 hónapja nem múlik el a helye , még mindig kék. Miért nem múlik el - hová...
Véleményezes!
Üdv! 3 hónapja volt egy Angina Pectorisom amit sürgősségi illetve kardiológiai kivizsgálás követett! Kardiológiai vizsgálat kóros eltérést nem...