Kardiológia- segítség

Tisztelt Doktornő! Nem igazán értem a következő eredményeket. Tudna nekem segíteni ezek tisztázásában? Nagyon köszönöm. Tisztelettel: I. Status: Szívhangok minden ponton 1/6-os syst. Zörej hallható. Bpst III-ban mesosyst. EKG: sinus ritmus. Fr. 68. kp. tengelyállás. Norm. AV idő, á.z. V3-ban. Nem specifikus repol. zavar. PQ: 160 msec, QRS: 74msec. TV 1-2 lapos-neg. TV 3_6 lapos poz. á.z. V 3-4 között. Echocardiographia: I. fokú MI. Terheléses szívizom scintigrapia során reverzibilis anterior és anterolat. hyperfusio. igazolódott. Coronarographia történt, LAD-on észleltek 40%-os szűkületet. További konz. terápia jav.

WEBBeteg szakértő válasza EKG témában

Kedves kérdező! Az EKG-n és az ultrahangon nincs különösebb eltérés, bár ez utóbbi leletéből csak az MI-t írta le, jó lett volna látni a kamrafunkciót (EF-t) és a falmozgásokat is. Az MI a mitralis billentyűn egy minimális visszacsorgást jelent, nincs vele teendő. Feltételezem, mellkasi fájdalmak miatt vizsgálták. Az izotópos vizsgálat (scintigraphia) során keringészavarra utaló eltéréseket észleltek (a hypoperfusio arra utal, hogy az adott terület nem kap elég vért, a reverzibilitás pedig arra, hogy nyugalomban, vagyis a terhelést provokáló gyógyszer hatása nélkül, helyreáll a keringés - vagyis az adott területet ellátó ér még nem záródott el). Emiatt történt egy koszorúérfestés, ami az egyik nagyobb koszorúéren 40%-os szűkületet igazolt. Ez nem olyan fokú szűkület, ami tágítást tenne indokolttá (a tágítás sem veszélytelen, a beültetett stentnek is lehetnek szövődményei, ez a szűkület pedig nem olyan mértékű, hogy jelentős keringészavart okozzon,   a tágítástól nem feltétlenül várható állapotbeli javulás), tehát a panaszok enyhítésére, az érelmeszesedés folyamatának lassítására kezelőorvosa egyelőre további gyógyszeres (azaz konzervatív) kezelést  javasolt.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 05.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Negatív T hullám az EKG-n
Mobil EKG ajánlás
Férfi 32 éves 193cm 106kg. Ismert betegségeim Pánikbetegség: Sertadepi 2x50mg Tachycardia Nebivovol 0,25mg Colitis Ulcerosa: Pentasa 2g, Cortiement 9mg...
EKG kiegészítő szakvélemény
Tisztelt Doktornő! Az alábbi EKG lelet készült, ami alapján a háziorvosom szívritmus szabályzót írt fel. Szeretném ezt a leleltet egy kardiológusnak is...
Infaktus gyanú?
Tisztelt Doktornő! 33 éves férfi vagyok. 2 éve mellkasi fájdalom miatt mentő vitt el az SBO-ra. Ott nem találtak semmit, túlhajszoltság, stressz,...
EKG felvétel értelmezése
Tisztelt Doktornő! A csatolt felvételen látható valami baj? Mi az a j pont emelkedés? Valahol azt olvastam, hogy hirtelen szívhalál lehet a vége.
Szokatlan EKG: aggódjak?
4 éve átestem egy tüdővéna transzpozíciós műtéten, viszont továbbra is, egyre gyakoribb és kellemetlenebb ritmuszavarokkal küzdök. A csatolt ekg egy 3 hetes...