Szivritmus zavar

Tiszetelt doktor úr/doktornő,

Szívritmus zavarom van (kihagyásokat érzek) , a kardiológus szerint nincs organikus háttere. Főleg akkor jelentkezik amikor pihenni, lazítani kezdek (példaul egy sportolást kovető nap után) vagy néha a sportolás megkezdése utáni közvetlen első leálláskor (amikor a pulzusszám csökkenni kezd) . Legtöbbször akkor érzem amikor hátradőlök a székben, vagy enyhén hanyatt fekszem. Közben kiderült, hogy krónikus mandulagyulladásom is van, ki kell venni a mandulámat. Lehet a góctól vagy esetleg stressztől? Mit lenne célszerű tennem, hogy megszűnjön vagy kiderüljön az igazi oka?

Válaszát előre is köszönöm.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívritmuszavar témában

Kedves kérdező!

Az ún. extraszisztolék hátterében gyakran nem lehet okot kimutatni, gyakran összefüggenek stresszel, esetleg ionzavarral, de gyulladásos állapotokban is növekedhet a számuk. Lehet, hogy mandulaműtét lesz a megoldás, egyéb esetekben az extrák maguktól is elmúlhatnak, máskor a sport, esetleg Magne B6 szedése szokott jó hatással lenni, de van, hogy tartósan kellemetlen panaszt okoznak (a kardiológus szervi okot kizárt, így a kihagyások nem számítanak rosszindulatúnak) . Általában gyógyszeresen nehezen befolyásolhatóak, néha alacsonyabb pulzusszám mellett csökken az előfordulásuk, ilyenkor pulzusscsökkentő, béta-blokkoló lehet jó hatású, máskor viszont pont magasabb szívfrekvenciánál tűnnek el. A műtét után érdemes ismét felmérni az előfordulásukat.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 25., 22:28; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Torokszorítás és légszomj
Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de...
Mitralis prollapsus
Szívdobbanás kihagyás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez...
Vélemény?
Tisztelt Doktor Nő! Következőben kérném szíves segítségét: kb 2000-be mitralis prolapsus fedezték fel,, akkor még semmi gondom nem volt csak...