Mélyvénás trombózis

Hétfő óta 17 éves gyermekem kórházban van mélyvénás trombózissal.Sajnos egy Cypromix nevű fogamzásgátlót írtak fel neki, bőrproblémák miatt, bár én elleneztem, őt zavarta a pattanásos bőre, de nem is kellett egyépként szülői beleegyezés, minden további nélkül felírták neki.Ez lett az eredménye, 1 levél tablettát szedett be! A kérdésem az lenne, hogy mivel ilyen rövid idő alatt, ilyen fiatalon kialakult a trombózis, esetleg hajlamos lehet erre a betegségre? Van valahol gyermekspecialista? A családban sajnos van érrendszeri megbetegedés nagyszülőnél, és szülőnél is egyaránt!   Köszönettel: Égi Katalin                                                          

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza trombózis témában

Tisztelt Katalin!

A lányánál mindenképp indokolt volna egy részletes laboratóriumi vizsgálat, hogy nincsen-e valamilyen veleszületett trombózishajlama. Ezt a trombózis kialakulása után leghamarabb két hónappal érdemes elvégeztetni, hematológiai vagy hemosztazeológiai szakrendelésen. Külön gyermekspecialista nem létezik, de mivel az Ön lánya már 17 éves, nyugodtan kérhet beutalót a felnőtt szakrendelésre.Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus

Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
Kérdés: 2009. július 25., 22:14; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.