Mélyvénás trombózis

Hétfő óta 17 éves gyermekem kórházban van mélyvénás trombózissal. Sajnos egy Cypromix nevű fogamzásgátlót írtak fel neki, bőrproblémák miatt, bár én elleneztem, őt zavarta a pattanásos bőre, de nem is kellett egyépként szülői beleegyezés, minden további nélkül felírták neki. Ez lett az eredménye, 1 levél tablettát szedett be! A kérdésem az lenne, hogy mivel ilyen rövid idő alatt, ilyen fiatalon kialakult a trombózis, esetleg hajlamos lehet erre a betegségre? Van valahol gyermekspecialista? A családban sajnos van érrendszeri megbetegedés nagyszülőnél, és szülőnél is egyaránt!   Köszönettel: Égi Katalin                                                          

WEBBeteg szakértő válasza trombózis témában

Tisztelt Katalin! A lányánál mindenképp indokolt volna egy részletes laboratóriumi vizsgálat, hogy nincsen-e valamilyen veleszületett trombózishajlama. Ezt a trombózis kialakulása után leghamarabb két hónappal érdemes elvégeztetni, hematológiai vagy hemosztazeológiai szakrendelésen. Külön gyermekspecialista nem létezik, de mivel az Ön lánya már 17 éves, nyugodtan kérhet beutalót a felnőtt szakrendelésre.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 25.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Trombózis a vádliban sportolásról mikor...
Tisztelt Doktornő! Pár napja írtam Önnek vádlifájdalom és trombózistól való félelem miatt. (https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/171303)...
Trombózis?
Tisztelt Doktornő! Vélt, valós trombózisom után szeretnék érdeklődni, mivel sajnos egyértelmű választ nem kaptam. Januárban egy teljesítménytúra után nagyon...
Trombózis, avagy sem?
Tisztelt Doktornő! Előszőr is nagyon köszönöm az eddig válaszait, igazán megnyugtató volt, részletes, és alapos. Elmentem ma a color doppler vizsgálatra,...
Veralvadas
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és trombózis kialakulását...
Alsó végtag fájdalma
Kedves Doktornő! Jobb alsó lábszárban nyomásérzékenység, enyhe fájdalom tapasztalható ülés közben, kb. a jobb oldal középső részén. Vérnyomásom 110/70 körül...