Mélyvénás thrombosis

Egy héttel ezelőtt, felállást követően, rossz mozdulat nélkül az Achilles ín és a külboka között éles, görcsös fájdalmam volt, 5 napig nem tudtam ráállni, sántítottam, bedagadt a bokám. A két vádlim között 2 cm körfogatkülönbség volt. Két napra rá és azóta is sebész javaslatára 5000 NE s.c. Fragmint adok. Rákövetkező napon AVD vizsg. negatív eredménnyel. Majd D-dimer 0, 620 ug/ml, fibrinogén 3, 99. Fájdalmam, lábdagadásom mérséklődött, de továbbra is fennáll. Mit tegyek? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mélyvénás trombózis témában

Kedves Kérdező!

 

Amennyiben a mélyvénás trombózis a fizikális tünetek alapján felvetődött mindenképpen min. 10 napig javasolt a véralvadásgátló kezelés, illetve a teljes tünetmentességig. A két elvégzett vizsgálat negatív eredménye a trombózist nem zárja ki, de nem lehet olyan mértékű, ami komolyabb beavatkozást igényel. Használjon rugalmas harisnyát és Fragmin-t amíg panaszmentes nem lesz. Ha pár napon belül nem javul kontrollra kell jelentkezni a sebészeten.

 Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. július 22., 08:57; Megválaszolva: 2009. július 22., 08:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...