• Mozgalmas a munkám: ez nevezhető sportnak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A munkám miatt egész nap jövök-megyek, nem irodai munkát végzek. Ez egyenlő azzal, mintha sportolnék?

        WEBBeteg szakértő válasza a testmozgás témában

        Nem. Az aktív testmozgás rizikócsökkentő hatása csak bizonyos mennyiség és minőség esetén érvényesül: heti háromszor 30-40 perc futás, úszás, kerékpározás, stb. 



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-07-19 21:27:10; Megválaszolva: 2009. július 19., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Szakvéleményét kérném éjszakai, állandósult, magas vérnyomás tekintetében. Mennyire szokványos ez az állapot és mennyire hordoz rizikó faktort magában, illetve milyen kivizsgálásokat lát Ön még szükségszerűnek. A...
        Tisztelt Cím! Korábban csak extra ütéseket éreztem, 1-1 nagyobb feldobbanást, főleg jobb oldali fekvő helyzetben. Aztán jöttek a kb 5 perces rosszullétek, mikor egy nagy dobogást követően pár percig mintha össze-vissza dobogna, olyan...
        Már több éve rossz az LDH,CK,CK-MB eredményem.Most LDH 554 U/L CK 497 U/L CK-MB 48 U/L Szívinfarktusra gondoltak.Az ÉKG jó,ultrahang jó terheléses ÉKG jó.Nem tudta a Kardiológus DR kimutatni a szívinfarktust,arra...
        Miért volt labor eltérésem tisztelt Dr nő drúr volt egy roszulétem és laborba azt mutatta szívem el gond van ezért voltam n24 ékágén 24 vérnyomásom terhelés ékágé szív utrahangon és mindent rendben talált mégis sokszor rosszul érzem...
        Üdvözlöm rövid leíróm az előzményeket. KB 8 éve pánikbeteg vagyok. Fél évente járok kardiológiai vizsgálatra. MPS diagnosztizáltak. Tavaly novemberben volt 24 órás Holter rajtam. Azon az orvos látta hogy felmegy a pulzusom 143 rá is...
        Szép napot. A kérdésem az lenne, hogy a B natriuretikus peptid értékem 44.7 ez jó, rossz, elfogadható - a koromat tekintve. Köszönöm a választ Galli Vali
        Tisztelt cím! Egy elég furcsa kérdésem lenne.. a probléma 2 hete kezdődött, amikor itthon rosszul éreztem magam és megmértem a vérnyomásom, 135/90 volt, nem értem, hogy miért, de nagyon megijedtem tőle, hogy ez magas, elkezdtem többször...
        Ksérbetegségem van és ingadozó a vérnyomásom, amire magasvérny. elleni gyógyszert kapok. Tudni szeretném, hogy ha az alsó vérny. érték gyakran leesik, az rendellenes-e, vagy csak akkor, ha mindig lent van. Pl. 145/53 Egy idő múlva 137/72. Úgy...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő 2015.márciusában inferior stemi,/ itthon 2xdc sokk/ kerültem a Honvéd Korházba.Itt azonnal a műtőbe 2 stent beültetés/ 2xdc sokk majd egy mellkas imp/ A rehabilitáció után újabb infarktus bár csak a vérvérel igazolta...
        Üdvözlöm. Pánikbeteg vagyok KB 8 éve. Fél évente járok kardiológia kontrollra. 2018 novemberi Holter: 75/mib,52-148 között, sr, nem fibrillal, gyakori tachycardia, elvétve KES, SI:0. 2019 januári holter: 73/min, 49-132 között sr nem fibrillal,...