• Fáj a mellkasom - Infarktusom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ha fáj a mellkasom, akkor mekkora a valószínűsége annak, hogy infarktusom van?

        WEBBeteg szakértő válasza a infarktus, mellkas témában

        Ezt egyértelműen nem lehet megmondani, csak a tünetek ismerete alapján. A mellkasi fájdalom lehet:

        • szív
        • gyomor
        • tüdő
        • gerinc, stb. eredetű.

        Az infarktus okozta fájdalom az esetekben nagy többségében erős, melyet a beteg gyógyszerek nélkül nehezen tolerál. Egyértelműen igazolni vagy elvetni az infarktus diagnózisát csak EKG-val és/vagy vérvétellel lehet.

        Konkrétan javaslom: mellkas rtg, labor (pajzsmirigyhormonok is), vérnyomás ellenőrzés, szívultrahang, esetleg terheléses EKG. Ha ezekkel eltérés nincs , akkor gerinc rtg és reumatológiai szakvizsgálat, esetleges nyaki gerincsérv lehetősége miatt.

        Ha ezek is negatívak, akkor ill. már közben is vizsgálja át a lelkét, leterheltségét, magánéletét, családi és munkahelyi kapcsolatait. Na és főleg hagyja azt az értelmetlen dohányzást, és kávézás helyett pihenjen többet, mert a szerveztet nem kávéval kell aktívan tartani!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-07-19 20:14:18; Megválaszolva: 2009. július 19., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: