Mit tegyek, félek

Szép napot kívánok

A kérdésem a következő.44 vagyok, 4 éve pajzsmirigy alúl működéssel.per pillanat jók az eredményeim.Igaz  van egy kis túlsúlyom. Amióta a pajzsmiriggyel kezelnek mindig magas volt a pulzusom, de a vérnyomásom nem. Most egy 2 hete szédülök.a vérnyomásom is 140/100----p-115.Lemegy kb-130 ig.de a pulzus 90, és 100 alá soha. A koleszterinem a határ. A triglicerid 5, 4.Voltam a körzeti orvosnál mert valamelyik nap rosszul lettem. Akkor reggel is 140 körül volt és a pulzusom is 100 fölött. Azt mondta magas vérnyomásom van.Írt fel hartil hct--2, 5/12, 5    , meg betalock zok retard 50 mg.Nem vagyok tőle jól.Nem merem bevenni.Nem küldött el semilyen kivizsgálásra.Ez nem  tesz kárt a szervezetembe ha minden további vizsgálat nélkül el kezdek szedni egy gyógyszert? De félek hogy ha nem szedem be akkor mégnagyobb bajt teszek.Nem tudom mit tegyek.Nem szokták ezt kivizsgálni hogy mi okozhatja? Kérem válaszukat minnél előbb.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pulzusszám témában

Kedves kérdező!

Sajnos az életkor és a kissé emelkedett, inkább diastolés vérnyomás, a túlsúly, a normális pajzsmirigyhormonok miatt valószínű, hogy elsődleges hypertoniáról van szó - magasabb értékek, fiatalabb életkor, vagy kezelésre nem reagáló vérnyomás esetén kellene keresni a háttérben meghúzódó egyéb okot, az Ön esetében már inkább a rizikófelmérés a fontosabb (vércukor, vérzsírok - amik jelen esetben magasabbak, vesefunkció ellenőrzése) . Elmondása szerint néztek koleszterinszintet, valószínűleg más laborparamétereket is vizsgáltak, esetleg még hasi ultrahang, szemészeti vizsgálat, vizeletvizsgálat jön szóba, de a gyógyszert szedheti ezek hiányában is. Nehéz így eldönteni, hogy a gyógyszertől, vagy a még mindig magasabb vérnyomástól van a panasz, kezelőorvosának vérnyomásnapló vezetésével segíthet ennek megítélésében. Elképzelhető, hogy ha megszabadul a túlsúlytól, és odafigyel a diétára és a testmozgásra, normalizálódik a vérnyomás és a triglicerid-szint is.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 23., 09:18; Megválaszolva: 2009. július 23., 09:18
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma