Magas pulzus normális vérnyomáskor

Kedves Dr.Úr/Hölgy,

az lenne a kérdésem, hogy mit jelenthet, hogy a vérnyomásom teljesen normális értékű, de a pulzusom ülő helyzetben úgy hogy semmi megeröltetőt nem végzek, 100 fölött van. Ma például 109/69 volt a vérnyomásom, és 111 a pulzusom.

Mitől lehet ez? Mielőbb várom válaszát.

Üdvözlettel: Betti

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzusszám témában

Kedves Betti!

100/perc feletti nyugalmi pulzusszám esetén szapora szívműködésről beszélünk. Ezt okozhatja vérszegénység, pajzsmirigy túlműködés, fertőzés, idegesség, szív eredetű probléma stb. Mivel a gyors szívműködés igénybe veszi a szívet, ezért az okát meg kellene találni. Keresse fel háziorvosát, aki a laborvizsgálatok elvégzése után szükség esetén kardiológiára fogja Önt küldeni további kivizsgálások elvégzésére.

Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 17., 14:53; Megválaszolva: 2009. július 17., 14:53
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés