Magas pulzus nyugalmi helyzetben

Tisztelt Webbeteg!

21 éves lány vagyok és azzal fordulok Önhöz, hogy a kardiológushoz sajnos csak két hónap múlva kaptam időpontot, de szeretnék többet tudni, hogy mi lehet a bajom. A pulzusom nem tudom hogy mennyire számít magasnak nyugalmi helyzetben 85-95 között van (vérnyomásom nagyon jó) és meglehetősen szédülök is és rosszul érzem magam nagyon (légszomj, fulladás, szorító mellkasi érzések nincsenek egyáltalán, csak egy kis szívdobogásérzés) de ezek csak néhány percig tartanak és utána megint kicsit jobb, egy mentős ismerősöm és egy doktornő meghallgatta a szívem és azt mondták hogy szapora a pulzusom, de szabályosak és jók az összehúzódások valószínűleg csak idegi alapon lehet az egész. Február óta sok rossz dolog ért, de akkor nem éreztem magam rosszul mostanában pedig kijött valahogy egyiknapról a másikra és nagyon rossz, nem tudok olyan lenni mint két héttel ezelőtt és ez nagyon idegesít. Lehetséges hogy idegi alapon van ez vagy esetleg a melegtől van? Kérem segítsen mert nem értem mitől jöhetnek rám hirtelen szédülések. Gyengének sem érzem magam, hanem hirtelen megszédülök és megijedek hogy összeesek vagy hasonló, de még sosem estem össze.

Nagyon köszönöm!

Trixi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pulzus témában

Kedves Trixi!

A pulzus kicsit szaporább, ez lehet alkati ok miatt is (fiatal lányoknál előfordul) , de a háttérben számos ok meghúzódhat a stressztől kezdve a vérszegénységen, a pajzsmirigybetegségen, fertőzésen át a terhességig. A megszédülés oka is lehet rengeteg dolog, ritmuszavar, billentyűbetegség, neurológiai vagy fülészeti eltérés, de a hőség miatti folyadékvesztés és vérnyomásesés is hozzájárulhat a rosszulléthez (ez okozhat szapora szívdobogásérzést is) .

Elképzelhető, hogy egy kis pihenés (stresszmentesség) , bő folyadékbevitel enyhít majd a panaszokon, mindenesetre, ha azok továbbra is fennállnak, javasolt lenne egy vérvétel még a kardiológiai vizsgálat előtt a fenti eltérések kizárására. Ne izguljon, valószínűleg nem lesz komoly eltérés a háttérben, de erről biztonsággal csak a vizsgálatokat követően lehet nyilatkozni.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 25., 22:36; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:36
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után