Dagad!

kb három hete dagad a lábam a kezelőorvosomhoz fordultam nem vizsgált csak ránézett. Irt nekem Diclac 75 ID   és  activon kenőcsöt. Már elhasználtam. De javulás nincs. elmentem természetgyógyászhoz és energy supertronic mérést csinált és adottnekem REGALEN herbáriás készitményt.

Nemtudom hoz e jó eredményt, kértem egy kivizsgálásra időpontott és csak augusztus 12-re kaptam nemtudom mitől dagad a lábam a lábomfeje néha tüzel lehet sok a viz olyankor.VALAMIJEN JÓ TANÁCS JÓ LENNE MEGKÖSZÖNNÉM MERT MÉG TIZEN KETTEDIKE MESSZE VAN.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza dagadó láb témában

Tisztelt Kérdező!

A lábdagadásnak sokféle oka lehet, de fontos lenne azt is tudni, hogy szimmetrikusan, mindkét oldalon, vagy csak egyik oldalon jelentkezett a duzzanat.

Leggyakrabban vizenyő, tehát oedema okozza, melynek hátterében vénás keringési elégtelenség, akár mélyvénás thrombosis, szívelégtelenség, vesebetegség állhat. Ezeken kívül gyulladásos ízületi betegség esetén is megduzzad a láb, de ilyenkor nem a szövetek közti vizenyő jelenti a gondot, hanem az ízületi hártya megvastagodása, gyulladása, folyadékképződés az ízületben.  Ezen kívül súlyos éhezési állapotok esetén ha kevés a fehérjeszint a vérben, szintén oedema képződik.

Mivel látatlanba nem tudom kizárni, vagy megerősíteni egyiket sem, azt tudnám tanácsolni addig is, hogy próbáljon bevenni egy szem vízhajtót, hogy arra hogyan reagál ez a duzzanat. Ha ízületi gyulladás okozza, akkor nagy valószínűséggel a Diclac is jó hatású lesz.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 16., 09:16; Megválaszolva: 2009. július 16., 09:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.